Gabriela Dinu Știri 05.10.2021 12:35

Fazele lunii în octombrie. Când va fi lună plină

Fazele lunii în octombrie. Când va fi lună plină

Fazele lunii influenţează vieţile oamenilor şi mulţi dintre ei chiar nu ştiu asta. Cei care sunt pasionaţi de astrologie sunt curioşi să vadă care sunt fazele lunii din luna octombrie şi când vom avea parte de lună plină, de fapt.

Fazele lunii sunt formele diferite pe care luna le ia noaptea, în raport cu Soarele şi Pâmântul. Ciclul lunar are patru faze, iar acestea sunt Luna nouă, Primul Pătrat (Primul sfert), Lună plină, Ultimul pătrat (al doilea trimestru).

Când va fi luna plină pe cer în octombrie?

Care înseamnă că luna este ascunsă într-o anumită măsură, până când ajunge să fie iluminată total, atunci când e lună plină, ori ascunsă total, atunci când are loc luna nouă.

Luna nouă are loc în luna octombrie pe data de 6 octombrie, la ora 14:05, ora României. Luna plină vine ceva mai târziu, de la ora 17:57 a României, pe data de 20 octombrie. Dar haideţi să aflăm ce înseamnă, de fapt, toate acestea.

Atunci când luna se află între Soare şi Pământ se produce luna nouă. La şapte zile distanţă, aceasta se întoarce un sfert din tura sa şi lasă la vedere jumătatea iluminată. Aceasta se numeşte Semilună, iar la alte şapte zile distanţă aceasta se va alinia cu Soarele şi Pământul şi se va vedea în întregime.

Citeşte şi:

Model de împuternicire pentru firmă. Ce trebuie să conțină ca să fie luată în considerare

Andreea Pirui: CV, vârstă, înălțime, greutate, avere, afaceri, familie

Se numeşte Lună plină şi toată lumea aceasta este simbolul pentru un nou început şi momentul în care astrologii spuncă este perfect să vă transmiteţi intenţiile către Univers, căci atunci au cele mai mari şanse de a fi îndeplinite.

Se spune că atunci când este Luna Nouă este momentul perfect să începi o nouă relaţie, căci este momentul perfect în care poţi lăsa vechiul în urmă, fâcându-i loc noului în viaţa voastră.

Cum vor avea loc fazele lunii în luna octombrie 2021:

  • 6 octombrie, ora 14:05 – Lună Nouă;
  • 13 octombrie, ora 6:25 – Primul Pătrar;
  • 20 octombrie, ora 17:57 – Lună Plină;
  • 28 octombrie, ora 23:05 – Ultimul Pătrar.

Prin observarea momentelor Lunii au fost create calendarele din culturile egiptene şi babiloniene. Iar fazele Pline ale acesteia coincid cu momentele când Luna este exact opusa Soarelui în relaţia cu Pământul, pentru că aşa cum se ştie deja, Luna răsare abia atunci când Soarele apune.