Claudiu Melinte Știri 29.11.2021 12:31

Facebook nu merge. Ce trebuie să faci în această situație și ce rezolvări ai la dispoziție

Facebook nu merge. Ce trebuie să faci în această situație și ce rezolvări ai la dispoziție

De multe ori Facebook pică, nu merge pentru o perioadă de timp, sau pur si simplu funcționează defectuos. În acel moment nu trebuie să intri în panică. De obicei își revine în câteva zeci de minute. Sunt cazuri, însă, când problemele persistă mai multe ore sau chiar zile.

Dacă Facebook-ul sau Whastapp-ul sunt singurele metode prin care comunici cu prietenii sau cu familia, atunci trebuie să te orientezi către căile clasice de mesagerie SMS, sau apeluri telefonice.

De obicei, noi toți purtăm toate conversațiile pe Facebook Messenger sau pe Whatsapp, iar cum cele două servicii fac parte din Facebook și împart aceleași servere, atunci este foarte probabil să nu funcționeze niciunul dacă compania mamă ”Meta” are probleme.

Ultimele probleme raportate de userii Facebook în ultimele 24 de ore
Ultimele probleme raportate de userii Facebook în ultimele 24 de ore

Nu merg comentariile la Facebook

Cea mai des întâlnită problemă la Facebook are legătură cu postarea comentariilor. Aceasta intervine din două motive, fie contul tău a primit o restricție temporară din partea Facebook, ori este o problemă generală. Dacă este vorba de prima variantă, vei primi o notificare care îți spune după cât timp va trece restricția. În cazul celei de-a doua variante, ca să fii sigur că este o problemă generală, întreabă-ți apropiații. De obicei, Facebook Messenger funcționează atunci când postarea comentariilor nu este posibilă.

Ce trebuie să faci în situația în care Facebook nu merge sau are probleme

  • Trebuie neapărat să ai instalate pe telefon și alte aplicații de mesagerie, cum ar fi Telegram sau Signal.
  • În caz de nevoie, ia legătura cu prietenii sau familia prin intermediul SMS-urilor sau apelurilor audio sau video.
  • Verifică pe downdetector.ro tot ce se întâmplă cu Facebook și ce spun alți utilizatori ai rețelei sociale despre problemele întâmpinate.
  • Verifică starea aplicației Facebook pe două telefoane diferite. De preferabil un Android și un telefon iOS. Astfel de probleme, ca Facebook să meargă pe Android și nu pe Facebook, sau invers, au fost des întâlnite.
  • Nu te baza pe Whatsapp, dacă Facebook este picat. Cele două aplicații împart aceleași servere și aceeaș companie mamă ”Meta”.

Câți utilizatori activi are Facebook în toată lumea

Cu aproximativ 2,89 miliarde de utilizatori activi lunar în al doilea trimestru al anului 2021, Facebook se poate lăuda cu faptul că este cea mai mare rețea socială din lume. În semestrul al 3-lea al anului 2012, numărul utilizatorilor activi de Facebook a depășit un miliard, fiind prima rețea socială care a făcut acest lucru vreodată. Termenul ”Utilizatorii activi” reprezintă numărul de oameni care s-au conectat la Facebook cel puțin odată în ultimele 30 de zile.

În prima parte a anului 2021, Facebook, transformată în ”Meta” între timp, a declarat că 3,51 miliarde de oameni foloseau cel puțin una din aplicațiile companiei (Facebook, WhatsApp, Instagram sau Messenger) în fiecare lună.