Ionuț Nițulescu Tech 29.12.2022 03:40

Cum recuperezi mesajele sau imaginile din Whatsapp dacă le-ai șters sau dacă ți-ai schimbat telefonul

Cum recuperezi mesajele sau imaginile din Whatsapp dacă le-ai șters sau dacă ți-ai schimbat telefonul

Intenționezi să îți schimbi telefonul, însă faptul că îți vei pierde toate informațiile de pe cel vechi nu te prea încântă? Există aplicații care te ajută să-ți clonezi telefonul, astfel că vei poți avea toate datele și pe noul telefon. Nu-ți face griji nici pentru mesajele de WhatsApp. Uite cum le recuperezi.

Sigur ți s-a întâmplat și ție să ștergi fotografiile sau mesajele de pe Whatsapp, ca apoi să îți dai seama că aveai nevoie de ele. Sau odată cu schimbarea telefonului ți-ai luat adio de la ele. Vestea bună este că le poți recupera!

Backup-ul, un real ajutor

Noile versiuni de WhatsApp includ backup-uri automate ale mesajelor pe Google Drive, ceea ce înseamnă că mesajele se vor păstra imediat după instalarea aplicației pe noul telefon. Ca să fii totuși sigur că această operațiune a fost efectuată cu succes, ar fi bine să parcurgi acest proces:

Apasă pe cele trei puncte din dreapta ecranului, apoi Setări -> Conversații -> Backup conversații. Aici veți găsi informații cu privire la ultimul backup efectuat. Puteți alege ca backup să nu se efectueze niciodată, atunci când vreți dumneavoastră sau automat (zilnic, săptămânal, lunar).

Backup-ul va face transferul de mesaje din istoricul de pe WhatsApp mult mai ușor.

Aplicația care îți recuperează mesajele și pozele șterse din WhatsApp

În cazul în care telefonul are o variantă mai veche de Android, backup-ul se va putea face pe un card de memorie extern, ce va fi introdus în noul telefon. Există și varianta în care poți vedea documentele din WhatsApp pe laptop, folosind un cablu USB, în folderul WhatsApp/Database.

Atunci când instalezi aplicația pe noul dispozitiv, trebuie să conectezi telefonul la PC și să copiezi folderul menționat pe telefon. După ce-ți vei confirma numărul de telefon vei primi o notificare care te va anunța că a găsit un backup disponibil.

Citește și: Cine a creat, de fapt, Instagram. Ei sunt inventatorii celei mai apreciate rețele sociale

O variantă mai simplă este instalarea aplicației WhatsRemoved ce face toată treaba în locul vostru. Foarte ușor de utilizat, aplicația disponibilă doar pentru Android este capabilă să recupere fișiere importante, după ștergerea lor din WhatsApp.

WhatsApp este cea mai folosită aplicație de mesagerie de pe planetă, cu peste 1.4 miliarde de utilizatori lunar.