Gabriela Dinu Știri 16.10.2022 10:16

Este teapa sau nu proiectul NFTescu, promovat de Dorian Popa si Sorin Bontea

Este teapa sau nu proiectul NFTescu, promovat de Dorian Popa si Sorin Bontea

NFTescu este un proiect de investiţii, care a fost promovat intens în online de vedete precum Dorian Popa, Sorin Bontea, Mihai Morar, Alexia Eram, Andy Popescu şi alţii, numai că nu s-a mai auzit nimic de el, între timp, iar lumea se întreabă cum de a ajuns să fie pus pe hold?

La începutul acestui an, mai multe vedete au postat pe Instagram detalii cu privire la NFTescu, proiect care a avut parte de o amplă promovare în online. Vedetele au fost, desigur, foarte bine plătite pentru asta. Una dintre ele, fiica Andreei Esca, Alexia Eram:

Ce s-a întâmplat cu proiectul NFTescu?

„Ai auzit de NFTs? Eu am deja primul meu NFT de la o colecție superbă, românească – @nftescu . Mi se par fascinante posibilitățile pe care ni le deschid tehnologiile actuale. De aceea susțin orice inițiativă care le aduce mai aproape de noi și ne ajută să le înțelegem.

Proiectul #NFTescu promovează educația prin evenimente publice și private în care vei avea ocazia să înveți de la cei mai buni. Iar dacă deții un NFTescu primești venit pasiv din royalties cât timp îl ai în wallet. Intră acum în comunitatea lor faină de pe Instagram, Twitter și Discord ca să nu ratezi lansarea publică a colecției”, a scris Alexia Eram în cadrul unei postări de pe contul său de Instagram. Numai că, între timp, nu s-a mai auzit nimic de acest proiect.

NFTescu este o platformă de investiţie online fondată de Robert Grecu, Iosua Kiss şi Călin Zatic. Antreprenori de profesie şi investititori în lumea crypto monedelor, aceştia le-au promis utilizatorilor că vor avea parte de venituri pasive considerabile. Însă odată cu trecerea timpului au început să apară şi problemele, iar lumea care a investit în elrond cu NFTescu a început să se plângă pe forumuri de toate acestea: „Nu funcţionează nimic la ei, pot să îşi schimbe numele în „problemescu” şi „no funcţionescu”.

Comunitatea NFTescu a continuat să se plângă de probleme, veniturile pasive nu existau, iar în august, Robert Grecu, co-fondatorul platformei şi CEO al acesteia, publica în luna august o postare lungă pe pagina sa de Facebook prin care a pus totul pe seama condiţiilor economice şi a anunţat utilizatorii că proiectul va intra în stand by. Şi în stand by a rămas şi acum:

„Vă comunicăm că vom intra într-o perioadă de stand by cu acest proiect, urmând să reluăm dezvoltarea lui imediat ce se vor ameliora condiţiile economice curente. Atenţie! Proiectul rămâne deschis, echipa rămâne publica, fondurile curente ale proiectului rămân parte din ecosistemul NFTescu şi cel mai important, dorinţa echipei de a crea valoare adăugată în piaţa crypto rămâne neschimbată. Suntem aici, înţelegem nevoile şi ştim ce trebuie făcut, însă bugetul existent în acest moment nu poate susţine construcţia bugetară”, este o parte din postarea lui Robert Grecu.