Gabriela Dinu Auto 14.09.2023 11:21

Elicoptere de vânzare în România. Cum și de unde poți cumpăra un elicopter

Elicoptere de vânzare în România. Cum și de unde poți cumpăra un elicopter

Transportul cu elicopterul personal este un mod de viaţă pentru mulţi, nu doar un poft. Poate că aţi văzut cum stau „parcate” pe gazonul din curtea caselor de lux în filmele americane, dar pentru mulţi oameni este pura realitate.

Ca orice bun din lumea aceasta, elicopterele se comercializează şi la noi în ţară şi se găsesc pe toate platformele online, inclusiv pe celebrul OLX. Căci nu pentru toată lumea este un lux, ci un simplu mijloc de transport.

Unde găseşti şi cum poţi cumpăra un elicopter în România?

Elicopterele private au devenit din ce în ce mai private, la fel ca avioanele private, dar despre acestea vom vorbi într-un articol viitor. Un elicopter nou se vinde cu cel puţin 200.000 de euro, fiind mult mai scumpe faţă de avioanele private, căci preţul acestora începe de la 20.000 de dolari.

Aeronavele pot ajune şi la 20 de milioane de dolari, în funcţie de dotările sale. Nu are nevoie de pistă pentru a decola şi puteţi pleca cu el de aproape oriunde, chiar şi de pe terenul personal. La fel, puteţi ateriza la fel, acolo unde vă doriţi.

Ca să alimentaţi un elicopter vă trebuie benzină simplă, nu daţi nici bani pe taxele impuse de aerodrom şi echipamentul de care ai nevoie este mult mai ieftin pentru un elicopter. Yuri Kedrov, unul dintre proprietarii de elicopter, a povestit care este, în opinia sa, diferenţa dintre un avion şi un elicopter:

La ce preţuri se vând elicopterele în România?

„Un avion și un elicopter sunt ca un autobuz și un jeep. În plus, un elicopter este mult mai sigur”.

Indes Aviation este una dintre firmele care oferă aistenţă în achiziţionarea de elicoptere, colaborând cu firmele Leafield, Bell Hellicopters: „Beneficiind de contactele regionale si competentele ingineriei de specialitate Indes Aviation poate furniza solutii de mentenanta pentru motoare de avioane si elicoptere, la costuri si calitate de exceptie.

Citeşte şi:

Cum se face laptele condensat și la ce este folosit
Scrisoare de intenție. Cum se scrie corect. Model ușor de copiat

Indes Aviation isi leaga activitatea si performantele de unele dintre cele mai stralucite nume din industria aeronautica in calitate de reprezentant comercial al Leafield, reprezentant independent al Bell Helicopter, sau ca partener de vanzari al Semmco”, se recomandă aceştia pe site-ul lor oficial.