Păcuraru Stelian Știri 02.03.2022 08:15

Distribuție Volkswagen Passat. La câți kilometri se rupe și când trebuie schimbată

Distribuție Volkswagen Passat. La câți kilometri se rupe și când trebuie schimbată

Volkswagen Passat este una dintre cele mai întâlnite mașini în traficul din România. Indiferent dacă vorbim de un model din 2021 sau 2022, ori de modele mai vechi, Passat-ul rămâne preferatul șoferilor din țara noastră. Passat este cel mai de succes model creat de Volkswagen în toată istoria sa.

În 2019, Volkswagen a anunțat că a ajuns la 30 de milioane de modele de Passat scoase pe piață, record absolut. Pe lângă designul foarte frumos, acest tip de mașină este apreciat și pentru rezistența sa.

Distribuție Volkswagen Passat

Totuși, pentru a rezista câți mai mulți kilometri, mașina are nevoie și de ajutorul șoferului. E important ca reviziile să fie făcute la timp și de service-uri specializate. Inevitabil, după o anumită perioadă, mașina are nevoie de schimbări importante. De ce se fură catalizatoarele auto?

De exemplu, distribuția la un Volkswagen Passat se schimbă în funcție de tipul de combustibil pe care funcționează (benzină sau motorină). La motoarele pe benzină, distribuția poate fi schimbată după 60.000 sau chiar 80.000 de kilometri. Dacă lucrurile arată bine la revizii, se poate merge chiar și până la 125.000 de kilometri fără probleme.

Cea mai mare problemă la distribuție este aceea că o defecțiune nereperată la timp va afecta motorul. Dacă problemele mici de la cureaua de distribuție vor fi descoperite la timp, atunci vor fi evitate pagubele însemnate.

În funcție de service-ul ales și de manopera percepută, schimbarea curelei de distribuție la un Volkswagen Passat n-ar trebui să coste mai mult de 800 – 900 lei.

Ca să facem un exercițiu de imaginație, în cazul în care nu schimbați la timp distribuția și ajungeți să aveți probleme la motor, atunci costurile de reperații pot fi de patru ori mai mari decât prețul curelei de distribuție. Asta înseamnă că nerespectarea reviziilor v-ar face să scoateți din buzunare chiar și până la 4.000 de lei.