Ionuț Nițulescu Auto 04.11.2021 13:17

Pachete și seturi de revizie pentru Volkswagen. Care sunt cele mai bune filtre și uleiuri pentru modelele de Passat B6 diesel sau benzină

Pachete și seturi de revizie pentru Volkswagen. Care sunt cele mai bune filtre și uleiuri pentru modelele de Passat B6 diesel sau benzină

Lubrifierea este vitală pentru un motor, iar rolul uleiului este unul foarte important. Care este cel mai bun pachet de revizie pentru Volkswagen Passat B6? In funcție de motorizare.

Dacă uleiul nu se va schimba la timp există riscul ca motorul să fie deteriorat mult mai rapid, fapt ce ar duce la scaderea performatelor motorului. 

Importanța pachetului de revizie la modelele Passat 

Atunci când vrei să faci revizia automobilului, uleiul nu este singurul lucru care trebuie înlocuit , fiind necesară și înlocuirea filtrelor de ulei, de aer, de polen și de combustibil.

Cel mai important este să ținem cont de indicativul uleiului, cantitatea pe care trebuie să o punem în motor și vâscozitatea acestuia. Bineînțeles, uleiul pentru un motor diesel este diferit de cel pentru un motor pe benzină. La alegerea filtrelor pentru Volkswagen Passat avem doua posibilitati: fie alegem originalul, fie mergem pe aftermarket, dar trebuie să ținem cont de specificațiile producătorului automobilului și să alegem filtre de calitate pentru a prelungi durata de viata a motorului. 

În cazul motoarelor pe benzină, schimbul de ulei se poate face între 10.000 și 15.000 de kilometri sau o dată pe an. Însă, dacă te pregătești de o călătorie foarte lungă este bine să înlocuiești lubrifiantul înainte de acest termen, fiind sigur că totul funcționează normal.

Cum alegi cel mai bun ulei și cele mai bune filtre pentru Passat

Pachetul de revizie pentru un Passat B6 1,9 TDI trebuie să conțină ulei 5W-40, filtru aer, filtru polen, filtru de combustibil și filtrul de ulei. Mecanicii recomandă folosirea lubrifiantului de la Castrol, Edge Turbo Diesel Titanium. 

Mulți soferi aleg să folosească uleiuri de la Liqui Molly, acestea conținând aditivi care prelungesc viața motorului și filtre de la MANN. O mențiune extrem de importantă, pentru mașinile cu DPF se recomandă doar ulei 5W-30, iar dacă automobilul nu este echipat cu DPF se poate folosi și ulei 5W-40. În cazul motoarelor cu uzură foarte mare și care circulă iarna folosind un ulei cu vâscozitate mică, poate apărea riscul de supraîncălzire a motorului. 

Cel mai bun pachet revizie passat B6 2.0 TDI este alcătuit din Ulei 5W-30 în sezonul cald, iarna fiind recomandat un ulei cu vâscozitate mai mare, 10W-40, filtrele MANN sunt cele mai folosite de posesorii automobilelor cu acest motor.

Pentru cei care dețin un Volkswagen Passat B6 2.0 TDi cu cutie DSG, pe lângă filtrele obișnuite, de aer, de polen, de ulei și de combustibil, este extrem de important și schimbul uleiului din cutia DSG, acesta trebuie făcut la fiecare 60.000 de kilometri.