Ioana Filipescu Vedete 03.09.2022 13:52

Diana Dumitrescu: CV, vârstă, biografie înălțime, greutate, salariu, avere, filme, seriale

Diana Dumitrescu: CV, vârstă, biografie înălțime, greutate, salariu, avere, filme, seriale

Diana Dumitrescu este o actriță și model, care a devenit cunoscută mai cu seamă grație rolurilor din telenovele. A trecut prin televiziune, prezentând emisiunea Mireasa, de la Antena 1, pe care o realizează acum Simona Gherghe.

Diana Dumitrescu a ajuns pe platourile de filmare după ce a participat la concursul Miss World România 2004, pe care nu l-a câștigat, dar a luat premiul de Popularitate. Iar pentru că studia atunci Artele, a fost chemată la un casting pentru un rol într-o telenovelă. Era începutul drumului de actriță al Dianei.

Diana Dumitrescu biografie: vârstă, înălțime

Nume complet: Diana Dumitrescu

Data nașterii: 30 septembrie 1983

Locul nașterii: Constanța

Vârsta: 38 de ani

Înălțime: 1,74 m

Greutate: 55 de kg

Partener: Alin Boroi, soț

Copii: Carol (3 ani)

Ce scrie în CV-ul Dianei Dumitrescu

Diana Dumitrescu a urmat Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanța, secția limbi moderne. Apoi, a decis să dea la Facultatea de Arte, secția Artele Spectacolului de Teatru, Universitatea „Ovidius” din Constanța, îndrumată fiind de mama ei, dar și la insistențele dirigintei.

A studiat actoria sub îndrumarea profesorilor Liviu Manolache, Nina Udrescu, Radu Niculescu și Dana Trifan. În al doilea an de facultate, a intrat în spectacolul „Paparudele” și a luat contact pentru prima dată cu scena și publicul, iar în anul al treilea a jucat alături de majoritatea colegilor săi de an, dar și de actori și de profesorii ei în spectacolul „Chirița la băi”.

În vara lui 2004 a participat la concursul Miss World România, concurs difuzat și pe postul Pro TV, unde a câștigat premiul de Popularitate. De acolo, deoarece în CV-ul ei scria că urmează facultatea de Teatru, a fost chemată, în vara lui 2005, să dea un casting, pentru unul din rolurile din telenovela Păcatele Evei. Avea să-l ia, iar atunci a hotărât împreună cu părinții săi să se mute în Capitală.

A urmat un lung șir de telenovela cu audiențe-record, precum ”Iubire ca în filme”, ”Războiul Sexelor”, ”Aniela”, ”Pariu cu viața”, ”Iubire și Onoare”, dar și numeroase alte proiecte tv sau filme, între care mult mediatizatul ”Minte-mă frumos”, în 2012. După o pauză de câțiva ani din lumina reflectoarelor, Diana Dumitrescu revenea în calitate de gazdă a emisiunii Mireasa, de le Antena 1. Avea să renunțe însă, locul ei fiind luat de Simona Gherghe.

Diana Dumitrescu, filme

 • Păcatele Evei (2005-2006) – Greta
 • Iubire ca în filme (2006-2007) – Daiana, co-protagonistă
 • Războiul sexelor (2007-2008) – Ema Sturdza, protagonistă
 • Regina (2008-2009) – Regina, protagonistă
 • State de Romania – Student la Sorbona (2009-2010) – Reva Rădulescu
 • Aniela (2009-2010) – Polixenia Lăptaru, antagonistă
 • Iubire și onoare (2010-2011) – Oxana Abramova/Samira, antagonistă
 • Pariu cu viața (2011-2012) – Andreea Rădulescu, antagonistă
 • Minte-mă frumos (2012) – Dana, lungmetraj
 • Îngeri pierduți (2013) – Cristina Popa, protagonistă
 • În film la Nașu’ (2012) – Iulia
 • Hot Shorts (2012) – Trailer
 • Justin and the Knights of Valour / Justin și cavalerii (2013) – Lara
 • Un Crăciun regal (2014) – Olivia

Diana Dumitrescu, familie și avere

Diana Dumitrescu provine dintr-o familie destul de numeroasă. Are două surori, Demi și Dina, dar și un frate, Dan.

Diana Dumitrescu este căsătorită cu Alin Boroi, iar în 2019, la doar un an după fericitul eveniment, actrița devenea mămică. În aducea pe lume pe Carol, care acum se pregătește pentru a merge la grădiniță.

Diana Dumitrescu a fost căsătorită cu producătorul de seriale Ducu Ion, timp de patru ani, în perioada 2009-2013, dar neînțelegerile au condus la divorț.

Diana Dumitrescu avea să facă bani serioși din televiziune la scurt timp după divorțul de producătorul Ducu Ion. Astfel, ea obținea niște contracte foarte bănoase în trustul MediaPro, iar salariul se ridica undeva pe la 11.000 de euro.

Diana Dumitrescu a strâns sume frumușele din rolurile din telenovelele de succes, dar și de la televiziunile unde a lucrat.