Ionuț Nițulescu Utile 22.10.2022 11:58

Desene de Halloween de groază cu fantome, lilieci sau dovleci. FOTO

Desene de Halloween de groază cu fantome, lilieci sau dovleci. FOTO

Halloween-ul este sărbătorit și în România în noaptea de 31 octombrie. Sărbătoarea de origine celtică a devenit cunoscută în înreaga lume prin intermediul imigranților irnalndezi din Statele Unite. Așadar, dovleacul sculptat, măștile înfricoșătoarele, dar și fantomele, liliecii sau vrăjitoarele, toate fac parte din această poveste.

Numele de Halloween provine din limba engleză de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătorită pe 1 noiembrie. Această dată poartă numele în multe zone din România de „Luminație” sau „Ziua morților”, zi în care se pomenesc morții.

Creativitate în familie, de Halloween

Pe lângă simbolistică, sărbătoarea de Halloween vine cu numeroase tradiții, dar și cu distracție, iar pregătirea pentru acest eveniment este extrem de importantă. Copiii și tinerii abia așteaptă acest eveniment, ce poate fi și un motiv bun de a petrece momente deosebite în familie. Dovlecii sculptați nu trebuie să lipsească, dar nici merele glazurate, care fac parte din tradiție.

Puteți desena scene de „groază” de Halloween împreună cu copiii. Vă distrați, dar și vă exersați talentul la desen împreună. Este un mod ideal de a învăța, dar și de sărbători această zi. Creativitate în familie!

Citește și: Când are loc Black Friday în 2020 și la ce oră începe evenimentul eMAG

Iată mai jos câteva videoclipuri prin care poți învăța cum să desenezi fantome, lilieci sau dovleci.

Uite ce simplu se desenează un dovleac înfricoșător! Urmând instrucțiunile pas cu pas îți va ieși exact ca în imagine! Ușor, nu?

Dovleac avem, fie și numai pe hârtie, dar nu există Halloween fără fantome. Uite cum desenezi una. E mai simplu decât crezi!

Și acum învățăm să desenam un liliac super simpatic!

Desene de colorat cu fantome, lilieci sau dovleci

Dacă vi se pare că nu sunteți atât de talentat la desen, atunci există o soluție mai simplă. Găsiți mai jos mai multe desene cu fantome, lilieci sau dovleci:

desen de halloween de colorar

dovleci de colorat

desen de halloween

liliac de colorat

desen fantome