Claudiu Melinte Știri 20.12.2022 14:05

Top 6 cele mai importante muzee de vizitat în București

Top 6 cele mai importante muzee de vizitat în București

Bucureștiul găzduiește muzee de artă și de istorie. Capitala este extrem de apreciată și de turiștii străini. An de an aceștia vin să viziteze cele mai importante locuri  încărcate de emoție și istorie. Opțiunile pentru fiecare dintre noi sunt destul de variate, în fucție de preferințe. Aveți mai jos, topul celor mai apreciate și vizitate muzee din Capitală.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Grigore Antipa păstrează un patrimoniu prețios format din colecții osteologice, zoologice, mineralogice, geologice, paleontologice și etnografice. Aici găsiți bibliotecă, desene, schițe, hărți, tablouri, obiecte moștenite de la savanții și exploratorii din trecut. Puțini sunt cei care știu că la Muzeul Grigore Antipa găsești peste 2 milioane de piese, cele mai numeroase și mai diverse din România. Muzeul „Grigore Antipa” are îndelungate tradiții în domeniul cercetării științifice.

Program:
Marți – Vineri: 10 – 18
Sâmbătă – Duminică: 10 – 19

Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR)

Acesta  este un muzeu important din București și conține cele mai bogate colecții de artă românească medievală și modernă, artă europeană, arte decorative și artă orientală din țară. El a fost înființat în anul 1948.

Muzeul Naţional de Artă al României deține o colecție importantă a regelui Carol I, aflată inițial la Castelul Peleș de la Sinaia precum și în alte saloane ale reședințelor regale române. Muzeul Național de Artă ocupă clădirea Palatului Regal din București, construit în anul 1937, începând din anul 1948.

Astăzi, muzeul are spre expunere peste 70.000 de exponate separate în două direcții principale:

  • -Galeria Națională, ce are în componență lucrările celor mai buni pictori români
  • – Galeria de Artă Europeană.

Program:
Miercuri – Duminică: 10.00 – 18.00

Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC)

Muzeul Național de Artă Contemporană nu lipsește de pe lista de muzee de vizitat în București. Aici găsești cele mai frecvente expoziţii de pictură, grafică, sculptură în diferite materiale, tapiserie sau artă fotografică.

Program:
Luni – Marți: ÎNCHIS
Miercuri, Joi, Sâmbătă și Duminică: 10:00 – 18:00
Vineri: 12:00 – 20:00

Muzeul Ţăranului Român

Muzeul Țăranului Român este unul dintre cele maicăutate  locuri din Capitală. Este locul perfect unde poți să îți petreci ziua toridă de vară. Aici poți vedea mai bine cum au trăit țăranii români prin colecții de ceramică, port popular, țesături pentru interior, lemn, mobile, feronerie, scoarțe.

În 1978, muzeul s-a unit cu Muzeul Satului sub denumirea de Muzeul Satului și de Artă Populară. Muzeul este patronat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Program vizitare:
Luni: ÎNCHIS
Marți – Duminică: 10:00 – 18:00

Romanian Kitsch Museum

Romanian Kitsch Museum este definit de cele mai ciudate și kitschoase obiecte care se găsesc în casele românilor. Muzeul Kitsch-ului este un muzeu-boutique şi dispune de o sală care găzduieşte expoziţia permanent. Deține o galerie unde artiştii îşi pot expune lucrările. Exponatele din muzeu sunt grupate în 6 mari categorii:

  • – Dracula kitsch (obiecte kitsch care mizează pe celebrul mit al vampirului)
  • -kitsch-ul religios
  • – kitsch-ul din epoca comunistă
  • – gypsy-kitsch, modern kitsch
  • – kitsch-ul legat de designul interior

Program vizitare:
Zilnic: 12:00 – 20:00

Museum of Senses

Acest muzeu a devenit unul dintre cele mai populare muzee de vizitat în București. Iluziile optice sunt punctul de atracție al turiștilor. Locul este unuic și vizitat zi de zi de bucureșteni, dar și de turiștii străini.  Museum of Senses presupune o călătorie în care îți vei trezi simțurile. La finalul acestei călătorii vei realiza că ai învățat lucruri noi și te-ai distrat perfect alături de prieteni.

Program vizitare:
Luni – Joi: 10:00 – 22:00
Vineri – Sâmbătă: 10:00 – 23:00
Duminică: 10:00 – 22:00