Victor Dragodan Știri 14.10.2020 11:30

Când are loc Black Friday în 2020 și la ce oră începe evenimentul eMAG

Când are loc Black Friday în 2020 și la ce oră începe evenimentul eMAG

Black Friday este unul dintre cele mai așteptate momente din an, iar la eMAG evenimentul va avea loc pe 13 noiembrie 2020. 

Ideea de Black Friday provine din Statele Unite ale Americii și desemnează, în mod tradițional, începutul sezonului de cumpărături de iarnă . Acesta are loc mereu în vinerea imediat următoare de după „Ziua Recunoștinței”.

Și românii au adoptat sărbătoarea, ce a devenit un real succes, dar cu mici schimbări. Deși normal ar trebui să există o singură „zi neagră”, adică ofertele să fie disponibile doar atunci, mulți retaileri au devansat data și au prelungit ofertele și în weekendul următor. Practic, fiecare magazin în parte are propriile reguli. Chiar și așa, Black Friday este evenimentul cu cele mai multe reduceri din an.

Citește și: Cât costă, de fapt, să deschizi o franciză KFC în România și cum o poți obține

Black Friday la eMAG

Cel mai mare magazin online din România, eMAG, a venit cu precizări legate de cel mai așteptat eveniment de shopping al anului. A zecea ediție Black Friday va avea loc la eMAG pe 13 noimebrie, conform notei de presă.

„Interesul pentru cel mai așteptat eveniment de cumpărături al anului a crescut de la an la an. Încă de la prima ediție, Black Friday a atras clienți noi care comandă online pentru prima oară datorită prețurilor bune și gamei variate de produse accesibile de oriunde. Anul trecut, 90% dintre români auziseră despre Black Friday, iar mai mult de 53% dintre aceștia își propuseseră să cumpere cel puțin un produs la ofertă, potrivit Kantar România”, a transmis eMAG.

Retailerul online a oferit informații puține până acum despre cum se va desfășura evenimentul în 2020. Rămâne de văzut ce produse vor avea reduceri substanțiale în acest an.

În 2019, vânzările totale pe platforma eMAG, de Black Friday, au fost de 499 milioane de lei.

Cum afli ora la care începe Black Friday pe eMAG

Având în vedere experiența edițiilor anterioare de Black Friday la eMAG, evenimentul va începe, cel mai probabil, la primele ore ale dimineții, în jurul orei 7.  În 2019, eMAG a dat startul cumpărăturilor online în vinerea neagră la 7:25, iar ofertele nu s-au prelungit în weekend.

Retailer-ul îi sfătuiește pe toți cei care vor să rămână la curent cu evenimentul Black Friday să își instaleze aplicația pentru a putea fi informați cu privire la începerea evenimentului. Probabil că vor proceda la fel și în 2020.