Ionuț Nițulescu Actualitate 10.05.2021 12:04

Descopere neașteptată la graniță! Poliția de frontieră, în alertă!

Descopere neașteptată la graniță! Poliția de frontieră, în alertă!

Polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II- județul Mehedinți au făcut o descoperire neașteptată sâmbătă.

13 cetățeni străini au fost surprinși la bordul unei ambarcațiuni gonflabile, încercând să intre ilegal în România din Serbia.

Imigranți, în pericol de înec

Polițiștii au intervenit imediat pentru a intercepta barca respectivă și pentru a-i salva pe cei 13 cetățeni afro-asiatici, care se aflau în pericol de înec, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Aceștia au fost aduși în siguranță la mal, iar una dintre persoane a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, după ce polițiștii au constata că nu se simțea bine.

În urma verificărilor s-a constat că în barcă se aflau adulți cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani şi doi minori, în vârstă de 2 şi 6 ani. Ei veneau din Afganistan, Iran și Siria, au ajuns pe teritoriul Serbiei, de unde încercau să ajungă fraudulos în România.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Citește și: Român, sclav în Marea Britanie. A fost forțat să lucreze 7 zile pe săptămână și să locuiască în condiții inumane

România, țară de tranzit

Numărul imigranților care ajung în România este din ce în ce mai mare. Comunicatele Poliției de Frontieră anunță zilnic operațiuni de depistare a unor persoane care vor să treacă ilegal granița. Mai precis, autoritățile susțin că numărul acestora a crescut cu 200% față de 2019.

Situația este similară în toate orașele aflate la frontueră. Primarul Timișoarei, Doiminic Fritz, a cerut ajutorul ministrului Transporturilor pentru a putea face față valului de imigranți.

Autoritățile din țara noastră nu s-au îngrijorat în legătura cu prezența migranților în țara noastră, deoarcee aceștia văd România ca o rută de tranzit. Puțini sunt cei care decis să se stabilească aici. Cei mai mulți își doresc să ajungă în țările vestice, acolo unde au parte de codiții de trai mai bune.