Ionuț Nițulescu Actualitate 29.12.2022 03:17

Descarcă declarație pe propria răspundere obligatorie din 9 noiembrie. Model PDF. O poți folosi și pe telefon

Descarcă declarație pe propria răspundere obligatorie din 9 noiembrie. Model PDF. O poți folosi și pe telefon

Ne întoarcem la declarația pe propria răspundere! Din 9 noiembrie, românii care se deplasează pe timpul nopții vor fi nevoiți să completeze o declarație pe propria răspundere. Cei care nu respectă legea vor fi amendați.

Cel mai negru scenariu a devenit realitate, după ce România a înregistrat peste 10.000 de cazuri de noi de coronavirus. În acest context, autoritățile au înăsprit măsurile. Este interzisă circulația pe timpul nopții, școala se mută exclusiv în mediul online, târgurile și piețele vor fi închise, iar masca devine obligatorie peste tot.

Descarcă declarația pe propria răspundere și foloseșt-o pe telefon, online

Declarația pe propria răspundere cu care ne-am obișnuit în starea de urgență revine, însă de data aceasta este obligatorie doar pe timpul nopții. Drept urmare, circulația este interzisă în intervalul orar 23.00 – 05.00. Completează și descarcă de aici declarația pe propria răspundere.

Important: Declarația este necesară doar între orele 23:00 – 05:00 și este valabilă și în format electronic.

„Pe timpul nopții va fi permisă deplasarea doar dacă este necesară. Foarte multe cazuri apar la petreceri private care se organizează în spații private, de exemplu în Centrul Vechi, în Herăstrău. Se fac petreceri, inclusiv întâlniri. Eu am văzut 15 – 20 de tineri fără mască, fără distanță”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și: Ce se va întâmpla în România după 6 decembrie. Victor Ponta aruncă bomba

Cine trebuie să completeze declarația pe propria răspundere

Cei care sunt nevoiți să se deplaseze pe timpul nopții vor fi nevoiți să aibă asupra lor o declarație pe propria răspundere. Premierul Ludovic Orban a declarat că cel mai probabil va fi acceptată și varianta online a declarației pe propria răspundere. Noile măsuri se aplică în toată țara.

„E posibil să se accepte pe format online, adică să poţi să arăţi telefonul. Încercăm să vedem cum o reglementăm, astfel încât să nu fie neapărat pe hârtie. Ştiţi cum e, omul când semnează declaraţia pe propria răspundere, se gândeşte de trei ori. (…) Dacă eşti oprit de un echipaj de poliţie şi nu te încadrezi în situaţiile pentru care este permisă deplasarea pe timpul nopţii, eşti amendat”, a spus şeful Executivului, la Digi 24.

Totodată, Ludovic Orban a precizat că benzinăriile și farmaciil vor fi deschise, precum și unele magazine.

„De exemplu, nu o să închidem toate magazinele, farmaciile le laşi deschise, benzinăriile le laşi deschise, căci sunt activităţi esenţiale, adică furnizează produse de care ai nevoie”, a explicat premierul.