Ionuț Nițulescu Știri 29.09.2022 05:59

Ce se va întâmpla în România după 6 decembrie. Victor Ponta aruncă bomba

Ce se va întâmpla în România după 6 decembrie. Victor Ponta aruncă bomba

Pandemia de coronavirus ia amploare în țara noastră. Ne confruntăm cu o creștere uriașă a numărului de infectări, iar situația se agravează din ce în ce mai rău. Victor Ponta a spus ce crede că se va întâmpla în România în luna decembrie.

„Nu au nicio logica aceste masuri. Singura logica in care s-au luat deciziile pana acum a fost sa ajungem la alegeri (alegerile parlamentare din 6 decembrie), sa nu suparam alegatorii prea tare. Cred ca aceasta tactica sa nu suparam alegatorii in final va supara pe toata lumea. Eu vad ca ei iau masuri cu gandul sa ajunga pe 6 decembrie si după, prăpădul”, a declarat Victor Ponta, la Antena 3.

Noi restricții vor intra în vigoare de luni

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi seara, în debutul ședinței de guvern la care participă, noi restricții în România pentru combaterea pandemiei de coronavirus: școlile să treacă toate în online, angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 9, circulația pe timpul nopții trebuie restricționată, petrecerile interzise, târgurile și piețele trebuie închise, portul măștii obligatoriu peste tot în țară.

Citește și: Ce a postat Olivia Steer pe Facebook după ce Andi Moisescu a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus!

„Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi. Am avut și astăzi prea mulți care au decedat și trebuie să fim foarte realiști. Sunt necesare măsuri ferme pentru a controla extinderea pandemiei.

Măsurile de până acum nu sunt suficiente

Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online. Angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil.

Magazinele trebuie să fie închise seara la ora 9:00. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile trebuie interzise. Târgurile și piețele trebuie închise. Portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară indiferent dacă sunt locuri publice din interior sau din exterior. Firmele trebuie să își decaleze programul de funcționare. Vrem să dăm șanse medicilor să trateze cazuri grave în spitale și ne dorim să continue activitățile economice”, a spus Klaus Iohannis.