Gabriela Dinu Știri 22.01.2023 19:01

Cum vezi harta radar a României cu toate informațiile meteo

Cum vezi harta radar a României cu toate informațiile meteo

Una dintre cele mai căutate informaţii de oamenii din lumea întreagă este prognoza meteo. Chiar dacă îşi fac planuri şi consultă meteo să vadă dacă şi le mai pot duce la îndeplinire, ori dacă pur şi simplu sunt curioşi să vadă cât de cald sau frig va fi în acea zi, aceştia vor căuta imediat informaţii despre vreme.

Pentru că am ajuns într-o perioadă în care capriciile vremii se arată din ce în ce mai des, când nu ştii de seara la ce temperatură să te aştepţi a doua zi, oamenii au ajuns să utilizeze aplicaţii pentru a vedea clar cum e vremea în acel moment sau peste o oră.

Cum vezi harta radar a României cu toate informațiile meteo

Dacă înainte auzeai informaţiile despre vreme doar la radio şi mai apoi vedeai şi prognoza meteo la TV, în era tehnologiei a devenit totul mult mai rapid şi la doar un click distanţă. Există site-uri specializate care prezintă informaţii precise şi în amănunt despre vreme în orice zonă a globului doreşti să afli.

Pentru România, cei interesaţi de prognoza meteo se pot uita pe site-ul ANM-ului, acolo unde toate informaţiile sunt gratuite şi se actualizează în mod real. Poate fi consultată harta radar a României şi văzută în ansamblu orice zonă dorită. În acelaşi timp, Agenţia Naţională de Meteorologie le oferă internauţilor şi opţiunea de a vedea indicele de comfort termic. Acesta este exprem de util vara, atunci când este foarte cald afară. Imaginile din harta radar care arată în clar orice fenomen meteo se vor actualiza constant din 30 în 30 de minute.

Harta meteo de pe Weather.com
Harta meteo de pe Weather.com

Totodată, pe site-ul ANM sunt urcate şi toate alertele, codurile şi avertizările de vreme rea, caniculă, inundaţii, viscol, ceaţă etc. Prognoza meteo se poate modifica, aşa că dacă aveţi nevoie de informaţii despre vreme pe o perioadă mai îndepărtată de 12 ore, trebuie să consultaţi din nou prognoza meteo sau harta. Tot ANM realizează prognoze pe săptămâni sau pe luni, însă aşa cum am zis anterior, acurateţea informaţiilor nu este garantată tocmai din cauza caracterului oscilant al vremii. Site-ul ANM poate fi accesat oricând la adresa meteoromania.ro.

Alte site-uri unde starea vremii poate fi consultată cu încredere oricând sunt Weather.com, vremea.apropo.ro, BBC Weather, CNN Weather, Weather Underground, Intellicast.com.