Gabriela Dinu Știri 16.10.2021 20:42

Cum trimiți online, prin SMS sau la telefon indexul la curent la Electrica

Cum trimiți online, prin SMS sau la telefon indexul la curent la Electrica

Clienţii celor de la Electrica îşi pot transmite foarte uşor indexul lunar. Tot ce trebuie este să îl citească şi să îl transmită într-un interval de timp bine stabilit prin metodele puse la dispoziţie de companie.

Electrica Furnizare este o companie din România cu capital privat, al cărui obiect de activitate este distribuirea şi furnizarea de energie electrică.

Care sunt regulile pentru transmiterea indexului de curent la Electrica

Acţionarul principal al acesteia este chiar statul român, care este reprezentat de către Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, având un procent de 48,79% şi BERD, cu 5%.

Acţionariatul este constitutit în continuare din Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Bny Mellon, din New York şi un procent de 4,78% persoane fizice.

Lăsând la o parte segmentul de business, consumul energiei electrice în România a ajuns să fie mai scump în prezent din cauza liberalizării pieţei de energie electrică. Clienţii celor de la Electrica pot afla singuri cât au de plată şi cu siguranţă că majoritatea preferă asta.

Adică să îşi citească indexul şi să îl transmită în timp util pentru a nu avea parte de recalculări şi plata unor sume în avans atunci când nu doresc asta.

Citeşte şi:

Cum trimiți online, prin SMS sau la telefon indexul la curent către Digi Energy
Cum trimiți online, prin SMS sau la telefon indexul la curent la EON

La Electrica, singurul mod de transmitere a indexului este prin apel telefonic. Nu se utilizează internetul sau aplicaţiile online pentru asta, ci se foloseşte doar metoda clasică.

Pentru autocitire şi transmitere index, se apelează numărul din Call Center, adică 0800.800.048 şi acest lucru se poate face non-stop, iar tariful este unul normal.

Perioada în care vă puteţi transmite indexul este înscrisă în factura de energie electrică pe care aţi primit-o şi dacă depăşiţi această perioadă va trebui să vă aşteptaţi la unele costuri suplimentare, în avans.