Gabriela Dinu Știri 14.09.2023 11:26

Cum trimiți online, prin SMS sau la telefon indexul la curent la EON My Line

Cum trimiți online, prin SMS sau la telefon indexul la curent la EON My Line

Eşti abonat la EON şi nu ştii cu trebuie să procedezi atunci când se transmite indexul? Nimic mai simplu, iar din rândurile următoare veţi afla tot ce este de făcut.

Compania EON Gaz România a fost înfiinţată în 2000, după ce Guvernul României a decis restructurarea companiilor Romgaz şi Distrigaz Nord. Majoritatea oamenilor o confundă cu una dintre companiile anterior amintite, însă este una de sine stătătoare.

Cum se citeşte indexul la EON? În ce perioadă e obligatoriu să îl transmiţi

Are sediul în Târgu Mureş şi directorul general este Virgil Metea. Dacă eşti client al EON, ai în mod automat activat serviciul de transmitere index autocitit, total gratuit. Firma anunţă, însă, că intervalul de transmitere al acestuia este diferit pentru fiecare loc de consum în parte şi îl poţi transmite doar dacă eşti în perioada activă. Aceasta durează în jur de o săptămână şi trebuie neapărat să o respecţi dacă nu vrei să ai parte de regularizare şi să plăteşti extra atunci când nici nu te aştepţi.

Dacă vrei să consulţi perioada ta de index, o regăseşti în orice factură primită de la EON, precum şi în contul tău EON Myline. În plus, dacă ai aplicația EON My Line poți vedea grafice de consum.

Pentru toţi clienţii EON, există trei modalităţi prin care îşi pot transmite singuri indexul, după autocitire. Prima şi cea mai simplă metodă este de a transmite direct indexul din contul personal în aplicaţia EON Myline, intrând în secţiunea „Autocitire/Transmitere index”;

Citeşte şi:

Cum trimiți online, prin SMS sau la telefon indexul la curent către Enel

Pentru cei care nu au aplicaţia sau nu vor să utilizeze acest serviciu prin intermediul internetului o pot face simplu prin apel telefonic. Ioana, asistentul virtual al EON, îi a ajuta să îşi comunice indexul în perioada stabilită, aşadar trebuie doar să formeze numărul 0800 800 366 sau 0800 800 900 şi să asculte instrucţiunile.

Există şi o a treia posibilitate, aceea de a trimite un sms, adică un mesaj text, la numărul de telefon 0745 612 345, cu textul INDEX, codul de încasare şi indexul citit. Codul de încasare se regăseşte în factură, are 10 cifre şi începe cu cifra 2 sau 9.