Gabriela Dinu Știri 13.04.2022 18:11

Cum se prepară celebrele sosuri pe care le găsești la KFC. Aici ai toate rețetele

Cum se prepară celebrele sosuri pe care le găsești la KFC. Aici ai toate rețetele

KFC este unul dintre cele mai căutate magazine de tip fast food din România. Cozile sunt interminabile, iar oamenii îşi comandă şi online ori la drive thru.

Carnea de pui prăjită în ulei şi cu beşamelul special, plus sosurile speciale fac din produsele KFC preferatele românilor şi nu numai.

Reţeta simplă ca să îţi faci acasă sos Glenn ca la KFC

Cine nu a auzit de crispy de la KFC, servit alături de sosul Glenn, de usturoi? Şniţele de pui prăjite în crustă de fulgi de porumb probabil că aţi mai tot făcut acasă, însă aţi încercat vreodată să reproduceţi şi sosul de usturoi de la celebrul fast food? În continuare vă vom prezenta reţetele pentru cele trei sosuri simple care se vând în KFC, Glenn, Ketchup şi Sosul de roşii cu usturoi.

Pentru a avea parte de gustul identic de la KFC, trebuie să respectaţi reţeta întocmai şi aveţi nevoie de: 2 căţei mari de usturoi, o lingură de oţet, o linguriţă de muştar, 3 linguri de ulei, un gălbenuş de ou, o lingură de smântână, o jumătate de linguriţă de zeamă de lămâie, sare şi un strop de zahăr.

Căţeii de usturoi se curăţă şi se zdrobesc bine într-un castron, iar peste ei adăugaţi sare, muştar şi oţet şi amestecaţi totul foarte bine cu blenderul. Puneţi apoi şi gălbenuşul de ou în compoziţie. Se adaugă ulterior smântâna şi zahărul şi se amestecă bine cu restul ingredientelor. Este momentul să începeţi să puneţi ulei puţin câte puţin şi să amestecaţi continuu. Zeama de lămâie se adaugă la final, după gust, în funcţie de cum vă place mai bine.

Cum să îţi faci sos de ketchup acasă?

Pentru sosul de roşii cu usturoi ca la KFC aveţi nevoie de roşii pasate, usturoi, sare, piper şi ulei de măsline. Curăţaţi bine usturoiul, puneţi sarea şi frecaţi bine cu uleiul, punând câte puţin. La final, când s-a format o compoziţie ca o maioneză, se adaugă şi roşiile pasate.

Pentru ketchup de casă, ca la KFC, ai nevoie de 3 roşii, 1 ardei gras, 1 ceapă, câţiva căţei de usturoi, o frunză de dafin, un praf de tarhon uscat, oregano, busuioc, un strop de oţet, o linguriţă de zahăr şi sare după gust. Roşiile se pasează, ardeiul se coace pe plită, iar ceapa şi usturoiul se toacă mărunt. Sucul de roşie se pune apoi într-o oală, peste care se pun toate ingredientele anterior amintite şi se fierb până când compoziţia începe să scadă.