Gabriela Dinu Retete 16.02.2022 21:39

3 rețete pentru maioneza de post. Cu avocado, lapte de migdale, sau din năut

3 rețete pentru maioneza de post. Cu avocado, lapte de migdale, sau din năut

Maioneza este delicioasă şi se foloseşte ca dressing pentru salate şi uneori ca sos pentru felurile de mâncare principale. Se ştie deja că ingredientul principal este oul, dar ce ne facem atunci când este post? Ce fel de maioneză folosim?

Ei bine, există o soluţie şi pentru asta, căci se pot face reţete de maioneză şi cu avocado, lapte din migdale sau din apă de năut. Modul de preparare este extrem de simplu pentru fiecare reţetă în parte şi veţi afla mai multe despre asta din rândurile următoare.

Cum se face maioneza de post?

Pentru reţeta de maioneză cu avocado, aveţi nevoie de două bucăţi de avocado ready to eat, adică gata de a fi mâncat, două linguriţe de muştar simplu, sare după gust, 100 ml de ulei de floarea soarelui şi 1-2 linguriţe zeamă de lămâie. Opţional, pentru savoare, puteţi folosi şi 1-2 căţei de usturoi şi pătrunjel verde.

Cei doi avocado se curăţă pe lung, se scoate pulpa şi se macină la blender, apoi se stropeşte cu sucul de lămâie proaspăt stors, sare şi cele două linguriţe de muştar. Se adaugă pătrunjelul verde şi cei doi căţei de usturoi. Amestecaţi bine în blender şi puneţi uleiul treptat, cu grijă, ca maioneza să nu se taie.

Pentru maioneza de post cu lapte din migdale, aveţi nevoie de 200 ml de lapte vegetal de migdale, 400 ml de ulei, o linguriţă de muştar, un praf de sare şi zeamă de lămâie după gust. Într-un vas înalt puneţi muştarul, laptele vegetal şi uleiul, împreună cu sarea, se mixează bine şi adăugaţi o linguriţă din zeama de lămâie.

Reţeta extrem de simplă de maioneză cu apă din năut

Pentru această reţetă aveţi nevoie de apă de năut, o linguriţă de muştar Dijon, o lingură oţet de mere sau zeamă de lămâie, o jumătate linguriţă de sare, 200 ml ulei de floarea soarelui. Se pun într-un vas patru linguri din apa de năut, muştarul, oţetul şi sarea, apoi mixaţi preţ de câteva minute. Puneţi uleiul în fir subţire, treptat, ca să nu se taie. Veţi ştii când e gata, căci va avea o consistenţă cremoasă, densă.