>
Ritualul cafelei de dimineaţă este unul peste care oamenii nu sar. Cafeaua este parte importantă din viaţa noastră, iar cea la ibric se spune că este cea mai bună.
Din rândurile următoare veţi afla cum să faceţi cea mai bună cafea la ibric şi care sunt tehnicile care fac dimineţile mai aromate, cu ceaşca de cafea aburind lângă tine, pe masă.
Nu vei avea nevoie de echipamente speciale, ci doar de cafeaua ta preferată şi să urmezi aceşti paşi, pe care îi vom prezenta în rândurile care urmează. Vei avea nevoie, în primul rând, de cafea şi de un ibric. Acestea se pot găsi la diverse preţuri, în tot felul de magazine sau chiar online. Nu vă trebuie un ibric special, însă, ci unul cu care să vă faceţi treaba.
Cafeaua este cea care contează mai mult, de aceea trebuie să cauţi să foloseşti un sortiment de cafea bună, care să fi fost cât mai recent prăjită, dacă nu proaspăt.
Vei avea nevoie de 100 ml de apă, la care va trebui să foloseşti undeva la 9-10 grame de cafea. Cea mai mică cantitate pe care o puteţi folosi, dacă vreţi să iasă gustoasă, este de 6,5-7 grame, în timp ce cea mai mare cantitate este de 22 gr, dacă vă place să fie tare, cu gust intens.
Cel mai bine ar fi să râşneşti cafeaua chiar înainte să o prepari. Apoi, pune apă rece într-un ibric, măsoară bine cantitatea de apă în mililitri, nu la ochi şi nu în ceşti. Asta până când îţi vei forma cât de cât o părere despre cum trebuie să faci cafeaua pe gustul tău.
Dacă vrei să o îndulceşti cu zahăr, acum este momentul în care poţi face asta. Îl dizolvi, apoi adaugă cafeaua şi amestecă până ce se unformizează. Pune ibricul la foc mediu, apoi timp de 3 minute o fierbi. Pune cafeaua în ceaşcă şi savureaz-o după bunul plac.