Gabriela Dinu Știri 27.09.2022 12:46

Cum sa maresti speranta de viata a bateriei unui Apple Macbook

Cum sa maresti speranta de viata a bateriei unui Apple Macbook

Ai un Apple Macbook, te consideri norocos că ai reuşit să îţi achiziţionezi un astfel de produs, având în vedere preţul, însă simţi că bateria dă semne de slăbiciune? Pentru a-i mări speranţa de viaţă şi a te bucura cât mai mult de un Macbook sunt câteva mici secrete pe care le poţi pune aplicare.

Iar din rândurile următoare vei afla cum poţi să faci asta, căci depinde doar de tine. Autonomia bateriei unui laptop, indiferent de brand, depinde foarte mult de configuraţia sa, precum şi de modul în care alegi să îl foloseşti.

Cum faci să te ţină mai mult bateria unui Apple Macbook?

Dacă ţii cont de câteva aspecte, care nu reprezintă deloc un efort din partea ta, îţi poţi prelungi considerabil speranţa de viaţă a bateriei unui Macbook sau chiar a oricărui laptop sau computer.

În primul rând, trebuie să accesezi panoul baterie din preferinţe sistem, acolo unde există configurări ce contribuie la îmbunătăţirea autonomiei bateriei. Intră în Apple  > Preferințe sistem > Baterie sau Economizor > Baterie din bara laterală.

Aici va trebui să activezi „Întunecă ușor afișajul în timpul alimentării de la baterie”, care reprezină ajustarea luminozităţii afişajului la 75%, atunci când calculatorul tău este deconectat de la sursa de alimentare. Când este scos din priză, mai exact.

Cea mai simplă metodă de a-ţi creşte autonomia bateriei unui MacBook

„Activează Power Nap în timpul alimentării de la baterie.” este o configurarea care va împiedica verificarea mailurilor şi a actualizărilor din iCloud, în timp ce computerul Mac este în stare de adormire. Asta îţi va îmbunătăţi timpul de stand by.

Dacă activezi „Comutare grafică automată”, o configurare care permite modelelor de MacBook Pro care au mai multe procesoare grafice să se comute automat între ele, iar autonomia bateriei va fi maximizată.

„Mod consum redus” este, poate, cea mai simplă configurare de a creşte autonomia bateriei şi a reduce consumul de energie, care este la îndemâna oricui.