Gabriela Dinu Travel 31.01.2023 20:38

Cum să economiseşti bani când călătoreşti

Cum să economiseşti bani când călătoreşti

Românii sunt mari fani ai călătoriilor, dar dacă v-am spune că există posibilitatea de a economisi bani chiar atunci când călătoreşti? Există câteva variante cel puţin interesante, despre care vom discuta în rândurile care urmează.

Aceasta este, poate, una dintre variantele de a economisi bani la care poate că nu te-ai fi gândit niciodată. Dacă nu ai testat până acum pe propria piele o poţi face începând chiar de acum.

Cele mai tari trucuri ca să poţi economisi bani atunci când călătoreşti

În primul rând, trebuie să ai grijă când îţi alegi datele de călătorie pentru o vacanţă. Dacă eşti flexibil cu acestea, atunci îţi poţi găsi variante foaaarte interesante de bilete de avion sau autobuz, mai rar de tren, cu care poţi ajunge să călătoreşti mai ieftin decât te-ai fi aşteptat vreodată. Ca exemplu, vacanţe alese în destinaţii ca Roma la doar 10 euro biletul de avion dus-întors sau Copenhaga, unde poţi lua două bilete la preţul de doar 51 de euro. Tare sau ce?

Ori de câte ori ai şansa să o faci, abonează-te la mail-ul companiilor care oferă vacanţe. Aşa vei putea fi informat cu privire la promoţiile existente sau care urmează să apară şi cine ştie de unde sare vacanţa la care nici nu te-ai fi gândit. Prin intermediul newsletter-ului trimit oferte inclusiv companiile de avioane şi cele mari le trimit pe adresele de e-mail ale abonaţilor cu două ore înainte de a le publica pe site, pe Facebook sau pe celelalte surse de promovare. Aceasta este promisiunea lor faţă de abonaţii de pe e-mail, care au acces la cele mai bune oferte, înaintea tuturor.

Ce faci cu bagajul atunci când zbori?

Atunci când ai posibilitatea, zboară cu un bagaj mic. Companiile aeriene low cost oferă preţuri foarte mici la bilete, mai ales dacă nu vii şi cu un bagaj de cală. Atunci, lucrurile se mai „complică” puţin, adică vor deveni biletele o idee mai scumpe. Sunt companii care permit şi un bagaj de 10 kg ca baga de mână, pe lângă laptop sau ce îţi mai doreşti să iei tu cu tine pe locul în care vei zbura.

Majoritatea companiilor aeriene au dezvoltate site-urile sau chiar aplicaţiile cu un calendar al preţurilor. Adică acolo vezi pe fiecare zi cât costă un bilet şi aşa îţi vei putea selecta cea mai avantajoasă perioadă pentru tine.

Dacă ai de gând să călătoreşti frecvent îţi poţi face chiar abonamente la companiile aeriene. Aşa vei avea parte de reduceri garantate pentru orice zbor, atât pentru tine, cât şi pentru prietenii tăi.

Ce să mănânci în vacanţă, dacă vrei să economiseşti?

Atunci când eşti deja în vacanţă şi vrei să ai parte de experienţe culinare de buget cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să discuţi cu localnicii şi să le ceri sfaturi. Aşa vei găsi cele mai bune locuri cu mâncare delicioasă, specifică locului în care te afli, la preţuri foarte bune. Majoritatea nu sunt incluse pe site-urile şi aplicaţiile de genul Trip Advisor, de aceea părerea unui localnic te va putea ajuta mult mai mult.

Înainte de a face o rezervare la un restaurant trebuie să verifici meniul şi preţurile online. În nord, de exemplu, există o mulţime de restaurante de genul all you can eat (pentru cine nu ştie ce înseamnă conceptul, plăteşti o sumă de bani pentru a intra în restaurant şi mănânci atât cât poţi, orice fel de mâncare, într-un anumit interval de timp).

Închiriază un apartament, e uneori mult mai convenabil decât să stai la hotel şi poţi face mici cumpărături de la supermarket-urile din zonă pentru micul dejun sau diferite gustări din timpul zilei. Aşa vei scuti sume importante de bani.

Cum să obţii tururi turistice gratuite în majoritatea oraşelor?

Poţi încerca street food, este cea care te aduce în starea de spirit a locului în care te afli şi, totodată, îţi oferă şi mâncare la preţuri mici. Atunci când mergi la restaurant ai tendinţa de a comanda mai mult decât poţi duce, fii mai atent atunci când ospătarul îţi ia comanda.

Un sfat extrem de important atunci când îţi alegi cazarea este să ai grijă să fie situată în apropierea mijloacelor de transport în comun, lângă staţii de autobuz sau metrou, deoarece în străinătate taxiurile sunt mult mai scumpe decât la noi.

Atunci când vrei să vizitezi este mai simplu şi mai uşor să faci rezervările online, poţi obţine reduceri importante, aşa vezi programul exact şi nici nu mai este nevoie să stai la cozile uneori interminabile de la casele de bilete.

Poţi merge pe jos atunci când îţi permiţi să faci asta sau poţi închiria un scuter ori o bicicletă. Pentru un plus de senzaţii tari, poţi închiria inclusiv un ATV, dar nu va fi la fel de ieftin.

Călătoreşte în off season, preţurile te-ar putea uimi

Există în majoritatea oraşelor din întreaga lume posibilitatea de a face city tur-uri total gratuite. Cu un simplu search pe Google la Free Tours vei putea găsi plimbări interesante, la zero lei.

Preţurile la biletele de avion sau chiar la cazări sunt mult mai ieftine în off season, dacă destinaţia îţi eprmite asta şi ai ce vizita în acele perioade nu ezita să încerci.

Nu folosi roamingul, te va „rupe” în anumite ţări. Pe toate străzile vei da de free wi-fi, deci nu ezita să te conectezi.