Gabriela Dinu Știri 29.12.2022 20:00

Cât costă o vacanță în Mallorca și care sunt locurile adorate de travel vloggeri

Cât costă o vacanță în Mallorca și care sunt locurile adorate de travel vloggeri

Palma de Mallorca este cel mai mare şi frumos oraş de pe insula cu acelaşi nume. Are peisaje rupte din vise, o vreme perfectă pentru vacanţă, plaje infinite, o gastronomie spectaculoasă, iar aerul boem care pluteşte în oraş de va face să te simţi ca într-o adevărată producţie cinematografică.

O vacanţă de 5-7 zile porneşte de la 500 de euro, incluzând transport cu avionul şi cazare cu mic dejun, însă poţi găsi şi mai ieftin de atât, în locaţii mai puţin luxoase, fără prea mari pretenţii.

Ce să vezi în Palma de Mallorca?

În Palma de Mallorca veţi mânca preaparate delicioase, fructe de mare, legume şi fructe exotice gătite în cele mai inedite moduri şi au câteva feluri pe care trebuie neapărat să le încerci: arros brut, un orez cu legume, şofran, pui şi porc, precum şi ensaimada, un produs dulce, de patiserie.

Te vei pierde pe plajele înconjurate de ape de smarald. Cele mai cunoscute plaje de pe Palma de Mallorca sunt Playa de Muro, Alcúdia, situată în nordul insulei, Sa Calobra – Torrent de Pareis, Escorca, Calo des Moro, din Santanyi, Plaja Formentor, Pollensa şi Cala d’Or, Santanyi.

Catedrala Palma de Mallorca
Catedrala Palma de Mallorca

Dacă vei lua oraşul la pas, poţi vedea biserica unică în lume din Palma de Mallorca, castelul Bellver. Neapărat să faci shopping pe Avenida Jaime III sau Paseo del Borne, iar dacă vrei să te răsfeţi trebuie neapărat să mergi la un SPA de lux, Arabella Spa, de unde vei vedea apusurile superbe din Puerto de Soller şi Colonia Sant Pere.

Atunci când nu este pandemie de coronavirus, în Palma de Mallorca au loc spectacole renumite, iar dacă vei ajunge aici într-o perioadă safe, ai grijă să nu ratezi Piratesc Uncut de la Magaluf şi Come Fly With Me.

Apus în Palma de Mallorca
Apus în Palma de Mallorca

Plajele au nenumărate beach club-uri, unde poţi sta la soare, ascultând muzică de la DJ şi savurând un cocktaill. Cele mai recomandate sunt Hotel Barceló Formentor’s Beach Club, Puro, Virtual Club si Las Terrazas in Illetes, Pabisa in S’Arenal, Cala Llamp’s Gran Folies Beach Club.