Gabriela Dinu Știri 26.10.2022 12:31

Cum poti sa faci Bubble Tea acasa. Reteta de Bubble Tea

Cum poti sa faci Bubble Tea acasa. Reteta de Bubble Tea

Bubble Tea este un ceai cald deosebit, cu perle de Tapioca, despre care mulţi nu au auzit, dar care devine deja, uşor, uşor, un trend.

Există şi varianta rece, dar este mult mai agreată cea caldă. Aveţi nevoie de câteva ingrediente şi puţin timp liber, iar bubble tea va fi gata rapid.

Pentru această reţetă, veţi avea nevoie de 1,5 l de apă, 30 de grame de perle de tapioca, 2-3 linguri de ceai de fructe de pădure, măr ori scorţişoară, încă 500 ml de apă pentru ceai, 500 ml lapte de soia sau orice altă băutură vegetală care vă place.

Cum să faci acasă reţeta de Bubble Tea

Se pun cei 1,5 l de apă la fiert şi când a clocotit puteţi pune şi perlele de tapioca. Acestea se fierb timp de 19 minute şi trebuie să amesteci continuu pentru a evita ca perlele să se lipească. Se scurg de apă apoi şi se pun în paharul în care veţi servi delicioasa băutură.

Puneţi apoi cei 500 ml de apă la fiert pentru ceai, iar când a clocotit, puneţi pliculeţele şi ţineţi totul la foc timp de 5 minute, apoi puteţi pune şi laptele. Aduceţi din nou până la punctul de fierbere, apoi stingeţi focul şi lăsaţi să se odihnească timp de două minute. După care, scoateţi pliculeţele sau scurgeţi ceaiul şi adăugaţi lichidul fierbinte în paharele în care aţi pus în prealabil perlele de tapioca.

Se serveşte apoi cald, îndulcit cu ce vă place, dacă doriţi. Bubble Tea se face încă din anii ’80 în Taiwan, dar abia acum a ajuns să fie cunoscut în toată lumea. I se mai spune şi ceai de lapte perlat sau ceai de lapte cu bule, iar mulţi îl consideră ca fiind un drink snack, deoarece îi bei partea lichidă, cea formată din lapte şi ceai, dar îl şi mănânci, iar aici vorbim despre perlele de tapioca. Vei avea nevoie de un pai gros, ca să poţi trage şi perlele cu uşurinţă.