Claudiu Melinte Auto 17.04.2022 15:43

Cum iti pastrezi numerele de inmatriculare dupa ce vinzi masina

Cum iti pastrezi numerele de inmatriculare dupa ce vinzi masina

Urmeaza sa iti vinzi masina si vrei sa stii care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a iti pastra numerele de inmatriculare?! Nimic mai simplu, explicam tot procesul pe scurt in randurile urmatoare!

In viata fiecarui sofer vine la un moment dat momentul in care decide ca este timpul pentru o noua masina. Odata cu vanzarea masinii vechi, nu putini sunt cei care se intreaba insa ce trebuie facut sau care sunt pasii de urmat pentru ca numerele de inmatriculare sa fie pastrate pentru masina noua!

Ce trebuie să faci ca să păstrezi numerele după vânzare

Din fericire, vestea buna este ca numerele de inmatriculare pot fi pastrate! Tocmai din acest motiv vom vorbi in randurile urmatoarele despre pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a va pastra numerele de inmatriculare chiar si atunci cand luati hotararea de a vinde masina.

In primul si primul rand, trebuie sa stim ca pastrarea si rezervarea numerelor de inmatriculare auto se realizeaza numai in baza unei chitante platite de catre vanzator. Cel care vinde masina va trebui sa achite personal o taxa in valoare de 35 de lei pentru pastrarea si rezervarea numerelor de inmatriculare, rezervarea fiind posibila numai la ghiseu.

Citeste si: Cat costa sa-ti pui numere de inmatriculare distantate? Serviciul este ilegal, insa Facebook permite reclamele

Mai intai de toate insa, vrem sa precizam ca la ora actuala, la inmatricularea masinii, pastrarea numerelor de inmatriculare poate fi realizata prin doua forme: cea in care cumparatorul doreste sa pastreze numerele de inmatriculare, respectiv cea in care vanzatorul doreste sa pastreze numerele vechi.

In cazul in care va doriti sa pastrati si sa rezervati numerele de inmatriculare auto, trebuie sa va prezentanti personal la DRPCIV pentru inmatricularea masinii, iar in momentul predarii dosarului veti mentiona ca automobilul va ramane cu aceleasi numere de inmatriculare.

Cum se schimba numerele de inmatriculare deterioate?

In cazul in care numerele de inmatriculare nu sunt deteriorate astfel incat sa necesite sa fie schimbate, nu trebuie sa mai aduceti numerele de inmatriculare la DRPCIV. In cazul celei de-a doua variante, vanzatorul masinii poate opta pentru pastrarea numerelor de inmatriculare prin achitarea unei taxe in valoare de 35 de lei. Acestea vor ramane in posesia vanzatorului pana cand va inmatricula masina noua.

Starea inmatricularii unei masini poate fi verificata foarte simplu de fiecare dintre noi, site-ul celor de la DRPCIV oferindu-ne informatii in acest sens. Pentru verificarea acestora veti avea nevoie de numarul de inmatriculare stabilit si de seria de sasiu.

De asemenea, tot cu aceasta ocazie va mai spunem si ca verificarea disponibilitatii unui numar de inmatriculare se poate realiza foarte usor, tot prin intermediul site-ului celor de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor. Pentru acest proces veti avea nevoie de o adresa de e-mail cu care va veti inregistra.