Gabriela Dinu Știri 12.03.2023 07:20

Cum dai share location din Whatsapp şi Messenger. Ghid simplu

Cum dai share location din Whatsapp şi Messenger. Ghid simplu

Cele mai cunoscute şi utilizate aplicaţii de la noi din ţară care îţi oferă posibilitatea de a-ţi furniza locaţia în timp real sunt Facebook şi WhatsApp, iar în rândurile următoare îţi vom oferi un mic ghid despre cum să faci asta fără prea mari bătăi de cap.

Cum dai share location din Whatsapp şi Messenger?

Nu este deloc dificil să dai share location din Whatsapp sau Facebook Messenger, iar din rândurile următoare veţi afla şi cum. Una dintre cele mai utile funcţii ale acestor aplicaţii de socializare o reprezintă furnizarea locaţiei în timp real şi nu numai. Este extrem de utilă atunci când te afli într-un loc necunoscut, când urmează să te întâlneşti cu cineva sau pur şi simplu vrei să îi arăţi cuiva unde te afli.

Pentru cei mai familiarizaţi cu tehnologia este o procedură extrem de simplă, însă nu toată lumea ştie să o facă. Poţi da share location indiferent că ai un telefon cu sistem de operare de Android sau iOs de la Apple.

În primul rând, să aflăm mai multe despre ce înseamnă share location. Ei bine, numele exact al acestei funcţii este de real Time Location Sharing şi pentru prima dată a fost utilizată de WhatsApp în 2017, ulterior a fost „împrumutată” şi de Facebook, care a cumpărat compania, dar şi Instagram.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când vrei să împărtăşeşti locaţia este să îţi activezi setarea de localizare din telefonul tău. Totodată, funcţia funcţionează şi în cazul mai multor persoane şi vă vor apărea pictogramele fiecăruia pe o hartă. Oprirea localizării se poate realiza în orice moment, chiar dacă o setezi tu înainte la 60 de minute. Când nu mai vrei să faci asta, îţi dezactivezi localizarea telefonului tău şi totul s-a rezolvat, atât de simplu.

Pentru WhatsApp, paşii sunt următorii:

Pasul 1: Permiteți accesul WhatsApp la locație din Setările telefonului => Aplicații și notificări => Avansat => Manager de permisiuni => Locație => Activați WhatsApp. În mod alternativ, dacă ai deschis recent WhatsApp vei putea accesa din telefon Setări => Aplicații și notificări => WhatsApp => Permisiuni => Activați Locație.
Pasul 2: Deschide WhatsApp și deschide conversaţia cu persoana sau grupul unde vrei să-ţi trimiţi locaţia.
Pasul 3: Atinge agrafa de attach, apoi selectează opțiunea locație, atinge butonul Trimite locația curentă.

În cazul Facebook Messenger, operaţiunea este la fel de simplă:

Pasul 1: Permiteți accesul Facebook Messenger la locație din Setările telefonului => Aplicații și notificări => Avansat => Manager de permisiuni => Locație => Activați Facebook Messenger.
Pasul 2: Deschide aplicația Facebook Messenger, iar din secțiune pornește o conversație cu un prieten din listă sau cu un grup din care faci parte.
Pasul 3: Atinge semnul din stânga jos.
Pasul 4: Atinge semnul (n.n. – locație). Pasul 5: Atinge START SHARING LIVE LOCATION for 60 min.