Ionuț Nițulescu Știri 23.12.2022 06:38

Cum arată și cât costă cele mai scumpi genți de designer din lume. FOTO

Geanta, pentru unele femei utilitate, pentru altele adevărată pasiune. Multe ar fi dispuse să plătească sume uriașe pentru o geantă de designer. Gențile nu mai sunt demult un accesoriu practic, ci au devenit adevărate obiecte de colecție.

Niciodată sunt prea mulți pantofi, și nici genți. Sunt unice, dar costă o avere, astfel că puține femei își permit o geantă ce se vinde cu sute de mii de dolari. Chiar dacă nu le putem avea, ne putem bucura de ele și doar admirându-le. Iată care sunt cele mai scumpe genți de firmă din lume.

Cum arată geanta de 3,8 milioane de dolari

Cea mai scumpă geantă din lume costă 3.8 milioane de dolari. Este realizată de Mouawad și se numește 1001 Nights Diamond, fiind realizată manual din aur de 18 carate și încorporează nu mai puțin de 4.517 diamante. 105 dintre acestea sunt galbene, 56 roz și 4.356 de o transparență impecabilă. Pentru realizarea acesteia a fost nevoie de 8.800 de ore de muncă.

De fapt, compania fondată de David Mouawad în 1981 a intrat în Cartea Recordurilor pentru obiectele sale exclusiviste, aceasta fiind producătoarea celor mai scumpe genți din lume.

Citește și: Cât costă cea mai scumpă cafea din lume și unde. O poți bea inclusiv în România

Geanta din aur și diamante nu se află la vreun muzeu, după cum probabil v-ați aștepta, ci a fost cumpărata în 2017 la o licitație, în Hong Kong. Cumpărătorul a rămas însă anonim.

Prețuri exorbitante pentru gențile Hermès

La fel de prețioasă este și geanta Hermès Kelly Rose Gold. Sculptată în aur roz și decorată cu 1.160 diamante, prețul acesteia se ridică la 2 milioane de dolari. Au fost realizate doar 12 astfel de genți, ceea ce le face să fie și mai valoroase.

Pe locul al treilea în topul nostru se găsește o geantă produsă tot de Hermès. Geanta este realizată de către designerul  japonez Ginza Tanaka din platină și are 2.000 de diamante. Piesa centrală este un diamant de 8 carate, în formă de pară, ce poate fi detașat și purtat ca broșă. Aceasta costă 1.9 milioane de dolari.