Gabriela Dinu Știri 22.11.2022 12:13

Cu ce se curaţă aurul sau argintul. Ce soluţii trebuie să foloseşti

Cu ce se curaţă aurul sau argintul. Ce soluţii trebuie să foloseşti

Întreţinerea bijuteriilor trebuie să fie făcută periodic şi există o serie de trucuri şi soluţii prin care poţi face asta rapid, la tine acasă, fără să mai fie nevoie să pierzi timp şi bani la specialişti.

Cu timpul, bijuteriile din aur sau argint îşi vor pierde din strălucire şi vor ajunge să pară inestetice chiar şi fără să îţi dai seama. Dacă vei şti să le îngrijeşti corespunzător, trecerea timpului nu îşi va lăsa la fel amprenta pe inelele, lănţişoarele sau brăţările tale.

Cum să îţi cureţi acasă bijuteriile din aur sau argint?

În primul rând, pentru a preveni degradarea bijuteriilor trebuie să ştii că bijuteriile trebuie ferite de apă, indiferent de materialul din care sunt făcute. Specialiştii recomandă să evitaţi purtarea lor în condiţii de umiditate extremă, căci aceasta poate provoca unele crăpături în ele. Totodată, este bine să nu foloseşti produse chimice când porţi bijuterii, acestea le pot strica iremediabil şi nici dacă porţi mănuşi de protecţie de nu te ajută.

Nu purta aceeaşi bijuterie în fiecare zi, dacă le vei lua pe rând le vei mări speranţa de durabilitate. Depozitarea lor corespunzătoare este iarăşi un factor care te va ajuta să-ţi păstrezi bijuteriile din aur sau argint într-o bună condiţie.

Ce soluţii se folosesc pentru curăţarea bijuteriilor?

În continuare, vă vom prezenta câteva soluţii despre cum să îţi cureţi bijuteriile la tine acasă, fără prea mari bătăi de cap.

Ai nevoie de o periuţă moale, cu care să le freci, precum şi de o bucăţică de piele de căprioară cu care să le ştergi folosind diverse soluţii precum sunt alcoolul sau spirtul.

Aurul sau argintul se curăţă foarte bine şi cu amoniac, iar pentru asta va trebui să pregăteşti un amestec format din şase părţi de apă şi una de amoniac. Clăteşte bijuteriile, apoi usucă-le bine pe fiecare în parte. Nu se lasă la înmuiat în acest amestec, poate fi dăunător.

Există şi alte variante prin care îţi mai poţi curăţa bijuteriile: pasa de dinţi, apa cu sare, bicarbonat de sodiu etc.