Victor Dragodan Știri 23.12.2022 07:15

Contract vânzare cumpărare auto gratuit. Iată cum trebuie să procedezi dacă îți cumperi o mașină

Contract vânzare cumpărare auto gratuit. Iată cum trebuie să procedezi dacă îți cumperi o mașină

Cum trebuie să procedezi atunci când achiziționezi un automobil? Iată ce pași trebuie să urmezi și cum trebuie să faci un contract de vânzare cumpărare gratuit. 

Când cumpărăm sau vindem un automobil trebuie să facem niște acte. Sunt mulți care percep anumite taxe mari pentru asta dar o poți face tu, chiar gratuit.

Contract de vânzare cumpărare gratuit

Majoritatea oamenilor care vând un automobil apelează la un serviciu specializat în așa ceva și plătesc între 80 și 100 de lei. În funcție de starea automobilului, înmatriculat sau nu în România, ai nevoie de anumite acte, dar contractul de vânzare cumpărare trebuie întocmit de fiecare dată.

Pentru a întocmi contractul de vânzare cumpărare pentru un automobil este nevoie de carțile de identitate ale amândurora, vanzător și cumpărător și trebuie făcut în cinci exemplare pe care trebuie să le semnați împreună.  Același lucru este valabil și pentru fișa de înmatriculare.

Contractul de vânzare cumpărare poate fi descărcat de AICI! 

ț

Citește și: După cât timp poți conduce mașina dacă ai băut o bere sau un pahar de vin

Procesul de înmatriculare va fi digitalizat

Marcel Vela, Ministrul de Interne, a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că procesele de înmatriculare și radiere ale autoturismelor va fi digitalizat. El susține că a aprobat deja, prin ordin de ministru, noi metode pentru a evita în viitor cozile care se formau la ghișee.

Totuși, se pare că această măsură va veni mai mult în ajutorul celor care vor achiziționa automobile noi.

„Prin acest ordin, toţi dealerii auto din România, inclusiv cei doi mari producători, Dacia şi Ford, vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul.”

În același timp, vom putea obține online și autorizația de circulație provizorie, duplicatul unui act de înmatriculare pentru ca oamenii să nu mai fie puși pe drumuri și să nu mai aștepte ore întregi la cozile infernale formate de cele mai multe ori.