Ioana Filipescu Auto 20.12.2022 14:19

Verificare istoric complet auto. Cum poți afla gratuit ce probleme are o mașină second hand

Verificare istoric complet auto. Cum poți afla gratuit ce probleme are o mașină second hand

Există multe persoane care preferă să cumpere o mașină second hand, fiind și mai acceptabilă la preț. Chiar dacă la prima vedere, autoturismul arată foarte bine, nu este suficient. Este extrem de importantă verificarea istoricului complet auto. Vestea bună este că puteți face acest lucru și gratuit.

Cum poți afla gratuit ce probleme are o mașină, cumpărată la mâna a doua

Această verificare este extrem de importantă, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, e cea mai utilă modalitate prin care poți afla dacă vehiculul este furat sau nu.

De asemenea, după o verificare istoric auto, vei știi exact câți proprietari a avut mașina, dar și numărul de kilometri pe care i-a parcurs, în caz că proprietarii au umblat la aceștia

Așa că, sunt câteva servicii gratuite online prin care oricine poate verifica istoricul unei mașini. Printre ele se numără și site-ul pus la dispoziție de Registrul Auto Român (RAR). Pe site-ul oficial, www.rarom.ro, puteți verifica istoricul mașinii pe care vreți s-o achiziționați în doar câteva minute.

Pentru verificarea istoricului auto aveți nevoie de numărul VIN (Vehicle Identification Number) al mașini. Este o combinaţie de caractere unică atribuită autovehicului de către producător în vederea identificării acestuia.

Acesta poate fi găsit pe eticheta de indentificare aflată de obicei în partea stângă a bordului sau sub scaunul din dreapta șoferului. Este tipărit și pe certificatul de înmatriculare al mașinii, la litera E, scrie newmoney.ro.

De ce este importantă o verificare istoric auto

Printre datele disponibile pe platforma RAR se numără:  țara de origine a mașinii, anul fabricației, tipul motorului și al șasiului, tipul de combustibil, culoarea caroseriei și tapițeriei și dotările adiționale. De asemenea, se pot afla istoricul detaliat al autovehiculului – informațiile referitoare la reparații, inspecții tehnice, daune ale autovehiculului și/sau eventuala inundație a mașinii.

De asemenea, după o verificare istoric auto, veți vedea câți proprietari a avut mașina, dar și numărul de kilometri pe care i-a parcurs, în caz că proprietarii au umblat la aceștia. Puteți afla dacă vehiculul a fost implicat în accidente și ce fel  reparații a suferi de-a lungul timpului.

Istoric de daune complet!

Prin intermediul raportului „Istoric Daune Romania” poti afla urmatoarele informatii:

-Numărul de incidente și data la care au fost înregistrate  În marea majoritate din cazuri incidentele sunt legate de un eveniment despagubit de RCA sau CASCO. Există și informații de la anumite service-uri auto.

-Valoarea estimata de reparație a mașinii în urma unui astfel de incident.

-Împărtirea valorii estimate de reparate în 3 categorii: valoarea pieselor, valoarea vopsitoriei, și manopera.