Gabriela Dinu Retete 29.12.2022 16:40

3 prăjituri simple și rapide pentru începător

3 prăjituri simple și rapide pentru începător

Oricine poate găti, chiar dacă nu are experienţă bucătărie. Şi nu este vorba doar de banalii cartofi prăjiţi. Şi prăjiturile pot fi făcute de începători, cu minimum de efort şi maximum de atenţie. Şi culmea, vorbit de deserturi delicioase, care pot fi gata în 10-15 minute.

Reţetele simple pentru pofticioşii puturoşi sau care pur şi simplu nu au avut ocazia să înveţe sunt extrem de accesibile, uşor de înţeles şi, cel mai important, rapid de făcut.

Cheesecake, prăjitura leneşilor

Cheesecake, gata în 10 minute! Este reţeta cea mai rapidă pentru acest tip de prăjitură, la care nu ai nevoie nici măcar să te murdăreşti prea tare pe mâini, pentru că trebuie doar să amesteci ingredientele simple. Ai nevoie de 1 kg brânză de vaci, 5 ouă, 200 gr de zahăr, 2 plicuri budincă de vanilie şi zeama şi coaja de la o lămâie răzuită.

Mai ai nevoie şi de 250 gr smântănă pentru frişcă, un plic zahăr vanilat, puţin zahăr tos după gust, opţional, dacă doriţi, întăritor de frişcă şi 3-4 linguri de dulceaţă acrişoară. Se pun toate ingredientele într-un castron şi se amestecă până când veţi obţine un aluat omogen. Acesta se toarnă apoi într-o formă specială, unsă în prealabil cu unt şi zahăr. Ulterior, tava se pune la cuptor pentru aproximativ o oră.

Tortul de cereale, cea mai simplă reţetă pentru un începător

Când se rumeneşte, se desprinde marginea, se lasă la răcit, până când veţi pregăti şi pune crema de frişcă. Aceasta se obţinte din amestecul zahărului vanilat, cu cel tos şi frişca, la care se adaugă întăritorul. Odată turnată crema, mai puteţi orna cu dulceaţa acrişoară despre care v-am zis mai devreme, apoi prăjitura voastră cu brânză este gata.

Tortul de cereale poate fi făcut chiar şi de un copil, dar sub supravegherea atentă a unui alt. Ai nevoie de 100 ml lapte condensat, 200 gr cremă de brânză, 250 gr cereale de tipul biluţelor cu ciocolată, 100 gr alune coapte, o esenţă de vanilie şi cacao pentru decor.

Tort de cereale
Tort de cereale

Alunele se spală şi se bagă la cuptor pentru aproximativ 15 mine, iar în tot acest timp se bate laptele condensat, cu vanilia şi crema de brânză, iar când devine omogenă, se pun şi se încorporează cerealele. Se pun apoi şi alunele şi toată compoziţia se toarnă într-o formă îngustă, apoi se ţine la frigider pentru cel puţin o oră.

Negresă cu Nutella

Avem în faţă o prăjitură irezistibilă cu care îi vei da gata pe pofticioşi. Ai nevoie de 140 gr de făină, 100 gr cacao, jumătate de pliculeţ de praf de copt, 115 gr unt topit, 350 gr zahăr brun, 4 ouă şi 200 gr de Nutella. Primul pas este să combini toate ingredientele uscate, iar separat să pui zahărul brun cu untul topit în prealabil. Se vor pune apoi ouăle, amestecând treptat.

Următorul pas este să amesteci ingredientele uscate cu cele lichide, apoi se pune crema Nutella. Toată compoziţia se pune într-o tavă tapetată înainte cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, la 180 de grade.