Gabriela Dinu Alegeri Locale 31.05.2024 20:33

Cine sunt candidatii la Primaria Constanta la Alegerile Locale 2024

Cine sunt candidatii la Primaria Constanta la Alegerile Locale 2024

Primăria Constanţa va avea nu mai puţin de 14 candidaţi la alegerile locale din 9 iunie 2024. Lista va fi deschisă, conform tragerii la sorţi, de Stelian Ion, din partea Alianţa Dreapta Unită – AUR.

Lista de pe buletinele de vot continuă prin Horia Miron Constantinescu, fostul şef al ANPC, care va candida din partea PSD. A fost o adevărată surpriză pentru români această candidatură, în special pentru că acesta nu avea o carieră politică în spate.

Cine va candida la alegerile locale din Constanţa pentru postul de primar?

Horia Constantinescu s-a născut în septembrie 1974 şi până să îşi anunţe candidatura la primăria din Constanţa, a fost comisar şef adjunct în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia consumatorului. Este absolvent al Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, precum şi al Colegiului Naţional de Afaceri Interne. Este licenţiat în Drept, la Universitatea Nicolae Titulescu din Capitală şi deţine o diplomă de master în Securitatea comunitară şi terorismul, obţinută la Universitatea Bioterra.

Vergil Chiţac, primarul în exerciţiu din Constanţa, va candida pentru un nou mandat. Acesta a fost ofiţer de marină, dar s-a retras din activitate. A mai candidat la alegerile locale şi în 2016, dar a pierdut, revenind patru ani mai târziu şi câştigând mandatul în faţa lui Stelian Ion, candidatul USR PLUS.

Stelian Ion încearcă din nou

Stelian Ion va candida din nou în 2024, de data aceasta din partea partidului Alianţa Dreapta Unită. Acesta s-a născut în iunie 1977 la Constanţa şi este de profesie avocat, fiind ministru Justiţiei în Guvernul lui Florin Cîţu. Este absolvent al Facultăţii de Drept de la Universitatea Bucureşti şi din 2002 face parte din Baroul Constanţa.

În continuare, vă prezentăm lista completă a candidaţilor pentru Primăria Constanţa, la alegerile locale din iunie 2024, în ordinea stabilită prin tragere la sorţi:

Stelian Ion – Alianța Dreapta Unită
Horia Miron Constantinescu – PSD
Vergil Chițac – PNL
Felicia Ovanesian – Independent
Ovidiu Cupșa – AUR
Gihan Erdal Eserghep – PUSL

Cezara Popescu – Partidul Alternativa Dreaptă
Marius-Aurelian Mitulescu – SOS România
Adrian Bîlbă – PER
Victor Cruceru – PRM
Valentin Berechet – Independent
Andrei Popescu – Independent
Sorin Prisăcaru – Independent
Eugen Voineagu – Independent

Alegerile locale din România au loc pe data de 9 iunie 2024, odată cu cele europarlamentare.