Gabriela Dinu Alegeri Locale 01.05.2024 09:29

Cine sunt candidatii la Primaria Bucuresti la Alegerile Locale 2024

Cine sunt candidatii la Primaria Bucuresti la Alegerile Locale 2024

Patru candidaţi avem în acest an la Primăria Capitalei, iar lucrurile au luat o turnură neaşteptată, după ce Cătălin Cîrstoiu a fost retras din cursă, iar Gabriela Firea a fost noua propunere a PSD.

A fost agitaţie mare în sânul coaliţiei PSD PNL, după ce Cătălin Cîrstoiu a devenit incompatibil cu posibilitatea de a candida la Primăria Municipiului Bucureşti, după ce a fost implicat într-un scandal uriaş.

Care sunt candidaţii la postul de primar al Capitalei?

Din postura de manager general al Spitalului Universitar din Capitală, acesta a fost acuzat de mai mulţi pacienţi, pe care i-a întâlnit pe holurile spitalului de stat, că le solicita să vină la tratamente doar în clinica sa privată. Facturi uriaşe au stat la baza acestor acuzaţii şi conversaţii telefonice, iar coaliţia de la guvernare, PSD şi PNL, au organizat o şedinţă de urgenţă, în care i-au cerut lui Cîrstoiu să se retragă.

Pe sticlă, reacţia din partea coaliţiei la cele întâmplate a fost aceea că în urma sondajelor realizate, Cătălin Cîrstoiu ar fi avut şanse foarte mici de câştig. În cele din urmă, Cîrstoiu a fost înlocuit de Gabriela Firea, fost primar al Capitalei, care va candida din partea PSD.

Cristian Popescu Piedone candidează la Capitală

Nicuşor Dan va candida din nou pentru un nou mandat în fruntea Capitalei. Este candidat independent, dar este susţinut de către Alianţa Dreapta Unită şi este primar al Capitalei de la alegerile din toamna anului 2020. A fondat asociaţia Salvaţi Bucureştiul şi fost preşedinte al partidului USR, al cărui iniţiator a fost. Nicuşor Dan deţine un doctorat în Matematică, pe care l-a obţinut în urma studiilor realizate în Franţa.

Gabriela Firea a fost primar al Bucureştiului între anii 2016 – 2020, când mandatul său a fost preluat de actualul edil. Aceasta este şefa filialei PSD Bucureşti şi a fost ministru al Familiei.

Cum arată buletinul de vot la Alegerile Europarlamentare din 9 iunie 2024. FOTO

Sebastian Burduja va candida din partea PNL la supremaţia Capitalei. În prezent, acesta este ministru al Energiei şi a mai fost ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, fost edil în Sectorul 4, candidează şi el la Primăria Capitalei. A demisionat de la Primăria Sectorului 4 după două mandate, ăn perioada 2008 – 2015, după incendiul de la Colectiv.

Alegerile locale vor avea loc duminică, 9 iunie 2024, atunci când bucureştenii îşi vor alege noul edil, dar şi europarlamentarii.