Gabriela Dinu Alegeri Locale 28.05.2024 18:45

Harta completă a secțiilor de votare din București, unde poți vota la Alegerile Locale 2024

Harta completă a secțiilor de votare din București, unde poți vota la Alegerile Locale 2024

Ne mai despart doar câteva zile de alegerile locale şi europarlamentare din România, care vor avea loc pe data de 9 iunie 2024. Guvernanţii le-au comasat, iar în Capitală au fost organizate secţii de votare unde puteţi vota atât pentru alegerile locale, cât şi pentru cele europarlamentare.

Biroul Electoral Central a pus la punct toate detaliile, inclusiv ordinea de pe buletinele de vot, organizarea tuturor secţiilor de votare din ţară, dar şi din afară.

Harta completă a secţiilor de votare din Capitală

Pe site-ul celor de la roaep.ro, veţi descoperi o hartă interactivă cu adresele şi numerele secţiilor de votare, unde veţi putea vota la alegerile locale şi europarlamentre. Tot aici puteţi consulta şi secţia de votare la care aţi fost arondat pentru a ştii exact unde puteţi merge, dacă doriţi să votaţi la alegerile locale. În orice caz, pentru cele europarlamentare, o puteţi face şi în afara secţiei de care aparţineţi, pe listele speciale.

Pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente veţi putea verifica secţia de votare unde sunteţi înscrişi, dacă accesaţi acest link şi introduceţi codul numeric personal, alături de numele de familie şi confirmaţi în widget că nu sunteţi robot. După ce veţi introduce toate aceste date, vi se va afişa mesajul: Sunteţi înscris/ă pe listele permanente ale secţiei de votare nr X, din adresa x, apoi vi se vor oferi direcţii de a ajunge către locul marcat, după ce veţi da click pe butonul „du-mă la secţie”.

Cum vor putea vota românii din diaspora la alegerile europarlamentare din 2024

Pentru românii din diaspora, care doresc să voteze şi ei reprezentanţii din cadrul Parlamentului European, au fost organizate nu mai puţin de 915 secţii de votare pe toate continentele, în ţări precum Zimbabwe, Statele Unite ale Americii ori Turkmenistan. Harta completă, precum şi adresele le puteţi consulta aici.

Programul din ziua de votare a fost atent pus la punct de autorităţi. Astfel, începând cu ora 7:00, românii vor putea intra în secţile de votare, urmând ca acestea să se închidă la ora 22:00. În cazul în care în momentul închiderii secţiilor vor mai fi oameni în aşteptare, aceştia vor putea continua procesul de vot până la cel târziu ora 23:59.