Ionuț Nițulescu Știri 26.12.2022 23:10

Cine este și ce avere are Dan Cristian Popescu, candidatul din partea PSD la primăria Sectorului 2

Cine este și ce avere are Dan Cristian Popescu, candidatul din partea PSD la primăria Sectorului 2

Dan Cristian Popescu, candidat independent susținut de PSD la Primăria Sectorului 2, este unul dintre cei mai bogați candidați la alegerile locale, dar și cela creat un adevărat scandal în jurul alegerilor locale 2020.

Viceprimar PNL, candidat la alegerile locale 2020 susținut de PSD

În prezent viceprimar al Sectorului 2, Dan Cristian Popescu a fost până nu demult un membru PNL. Traseismul politic este în floare în România, iar atunci când nu a fost nominalizat la primărie de către alianța PNL – USR – PLUS, a decis să să facă o schimbare. Este candidat independent, însă susținut la alegerile locale 2020 de către PSD.

Nu este însă un lucru neobișnuit pentru el. În 2012, a mai renunțat o dată la funcția de președinte al filialei PNL Sector 2 pe care o deținea, tot din cauza că nu a primit susținerea pe care și-o dorea la alegerile locale.

„Da, a fost o surpriză inclusiv pentru mine, pentru că nici eu nu m-aș fi gândit, poate, cu două sau trei săptămâni înainte că voi fi candidatul PSD, pentru că, într-adevăr, munca mea politică, efortul politic și administrativ fusese depus în numele PNL, de foarte mult timp. Am fost 4 ani viceprimar, încă patru ani înainte deputat, tot în Sectorul 2. În 2012 am încercat să candidez la Primăria Sectorului 2, dar nici atunci nu am fost lăsat de cei de la PNL”, a declarat acesta.

Citește și: Cine este și ce avere are Clotilde Armand, candidata din partea PNL-USR, la primăria Sectorului 1

Candidatul la primărie ce deține o casă la Hollywood

Nu acesta este însă sigurul aspect cu care Dan Cristian Popescu a stârnit controverse. Acesta deține o avere fabuloasă. Conform declarației de avere, viceprimarul Sectorului 2 are două terenuri, 5 apartamente, două case, dintre care una în Hollywood, SUA, şi un spaţiu comercial.

Candidatul la primărie ce deține o casă la Hollywood
Candidatul la primărie ce deține o casă la Hollywood

Dan Cristian Popescu mai deține, conform declaratiei sale de avere, două autoturisme, dar și bijuterii și obiecte de artă în valoare de 225.000 de euro. Doar valoarea ceasurilor sale se ridică la suma de 55.000 de euro.

Nici la capitolul finanțe nu stă deloc rău, firește. Acesta are sume de peste 180.000 în conturi, dar și împrumuturi acordate de peste 2.5 milioane de euro. Acesta a încasat anual, ca viceprimar, 249.600 de lei. La această sumă se mai adaugă aproximativ 50.000 de lei din închirierea unui imobil, aproximativ 200.000 de lei din investiții și 1.500 de lei din activități agricole.