Ioana Filipescu Știri 26.12.2022 21:04

Cine este și ce avere are Clotilde Armand, candidata din partea PNL-USR, la primăria Sectorului 1

Cine este și ce avere are Clotilde Armand, candidata din partea PNL-USR, la primăria Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 este una deosebit de râvnită, astfel că 20 de candidați luptă pentru a obține un mandat de primar aici. Pintre aceștia se află și Clotilde Armand, un personaj extrem de vocal. Ea este susținută de USR-PLUS și PNL.

Cine este și ce planuri are Clotilde Armand

Clotilde Armand este membru fondator al partidului Uniunea Salvați România (USR), iar în 2019 a fost aleasă europarlamentar.

Clotilde Armand a urmat cursurile de management la Massachusetts Institute of Technology (MIT), iar până să intre în politică a lucrat pentru pentru mai mulți giganți industriali, potrivit usrplus.ro.

Nu este pentru prima data în această poziție. A candidat și la alegerile din 2016, pe care le-a pierdut la mustață față de candidatul PSD. Nu a abandonat însă lupta și candidează din nou, tot la primăria Sectorului 1.

„Priorităţile mele sunt sănătatea, educaţia şi mediul. Toate primăriile din capitalele europene ştiu că fără investiţii nu te dezvolţi, nu creşti. Noi suntem deja în întârizere şi tot nu investim. Aceste investiţii ar trebui să o mare parte din bugetul primăriei”, a spus Clotilde Armand.

Clotilde Armand, candidat pentru a doua oara la Sectorul 1 (Sursă foto: facebook.com/clotildearmand.ro)
Clotilde Armand, candidat pentru a doua oara la Sectorul 1 (Sursă foto: facebook.com/clotildearmand.ro)

Candidatul de la Sectorul 1 cu o avere impresionantă

Candidata USR-PLUS și PNL la alegerile locale 2020 are 12 terenuri, patru case și apartamente și sute de mii de euro în conturi, ceea ce o plasează în topul listei celor mai bogați candidați.

Conform declarației de avere, aceasta deține împreună cu soțul ei, Sergiu Moroianu, 12 terenuri în România, două case de locuit (242 de metri pătraţi şi 300 de metri pătraţi) şi două apartamente în Bucureşti, precum şi două mașini.

Nici conturile bancare nu sunt deloc de neglijat, mai exact vorbim despre două conturi curente, unul de 140.000 de lei, iar altul de aproape 250.000 de euro.

Citește și: Alegeri Locale 2020. Cine sunt cei 9 candidați pentru Primăria Capitalei

Aceasta are și depozite bancare de peste 180.000 de euro și alți 100.000 de euro în fonduri de pensii private. De asemenea Clotilde Armand deţine titluri de stat în custodia BCR de 75.000 de euro.

În ceea ce privește veniturile, Clotilde Armant a primit 68.000 de euro anul trecut din indemnizația de europarlamentar. Aceasta a mai încasat în jur de 90.000 de euro printr-un PFA.

Alegerile locale din 2020 în România vor avea loc pe 27 septembrie. Acestea trebuiau să aibă loc în primăvară, dar au fost amânate din cauza restricțiilor impuse de pandemie.