Gabriela Dinu Știri 29.12.2022 17:52

Cine este Sebastian Dobrincu, tânărul exmatriculat care a devenit milionar în Silicon Valley

Cine este Sebastian Dobrincu, tânărul exmatriculat care a devenit milionar în Silicon Valley

Sebastian Dobrincu a uimit o lume întreagă cu povestea sa impresionantă, după ce la 21 de ani a ajuns să facă afaceri de milioane de euro, în America. Pare un scenariu de film, dar este, de fapt, istoria simplă a unui tânăr muncitor, care şi-a îndeplinit visul. Surpriza vine din România, din păcate, de unde Sebastian a fost exmatriculat de la liceu cu doar câteva luni înainte de examenul de Bacalaureat.

Examenul maturităţii nu l-a mai dat în România, ţara sa nu-l mai voia la şcoală, aşa că a luat decizia care avea să îi transforme radical viaţa…în bine! Lucra, iar job-ul nu îi permitea să fie şi prezent întotdeauna la cursuri, chiar dacă era un elev olimpic, pasionat de matematică şi informatică. Ce s-a întâmplat atunci ne spune chiar el:

Exmatriculat chiar înainte de Bacalaureat

„Până în clasa a 12-a am participat la olimpiade, avusesem mai multe joburi în industria de IT, de software, câștigasem primii bani de la vârsta de 11 ani. Când eram în liceu, perioada a 11-a, a 12-a am început să am primul job la birou și bineînțeles, să echilibrez un job unde trebuie să fiu fizic prezent cu școala, cu temele, cu pregătirea pentru olimpiade, care pentru cei care nu știu vorbim de până la zece ore pe zi … mă pasiona matematica, informatica și participam din drag la olimpiade, fusesem admis la un liceu privat de informatică, cu bursă integrală, într-o clasă specială de olimpici tocmai ca să duc mai departe numele liceului la olimpiade, prin participarea mea”, povesteşte Sebastian într-o discuţie cu Pro TV.

Sebastian Dobrincu. Sursa foto: Instagram
Sebastian Dobrincu. Sursa foto: Instagram

În timp ce era aşteptat la olimpiada şcoală, Sebastian se afla la 24 de ore distanţă de casă,  în ceea ce avea să îi fie noua locuinţă. Se afla la întâlniri cu reprezentanţii unor firme colosale, precum Facebook şi Apple, iar interviul extrem de sincer pe care l-a dat referindu-se la şcolile din România i-a deranjat pe directorii din ţară: „Refuzând să particip la olimpiadele respective nu a fost o decizie înțeleaptă din punctul ăsta de vedere, conducerii școlii nu i-a convenit acest lucru și a fost un conflict acolo după care au urmat și niște interviuri. Era perioada când am fost invitat de cei de la Facebook, de cei de la Apple și am avut întâlniri cu Mark Zuckerberg și mai mulți mai mari de pe acolo și am început să dau interviuri și m-a întrebat lumea despre relația mea cu școala.

Naiv fiind am spus sincer, nu știam că trebuie să am un filtru în ceea ce vorbesc și poate nu le-am făcut cea mai bună reclamă la momentul respectiv ceea ce s-a dovedit a fi o idee proastă în sensul că am ajuns să fiu exmatriculat cu câteva luni înainte de examenul de bacalaureat. Dar dacă fac doi pași înapoi acum cred că a fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată, mi-a deschis ochii la niște lucruri pe care nu aș fi putut să le observ, mi-a oferit cu totul alte perspective pe care să le urmez. Aș fi avut cu totul alt parcurs în viață dacă rămâneam în liceu.”

De atunci, Sebastian Dobrincu şi-a continuat studiile în America şi munca în programare şi colaborările cu firmele gigantice de peste Ocean. Aşa a ajuns ca la doar 21 de ani să facă milioane de euro din domeniul IT prin aplicaţiile pe care le dezvoltă.