Ioana Filipescu Vedete 29.04.2022 12:29

Chef Foa: CV, vârstă, biografie, nume real, studii, venituri, restaurante, soție

Chef Foa: CV, vârstă, biografie, nume real, studii, venituri, restaurante, soție

Chef Foa, Florin Scripcă, pe numele din buletin, a devenit celebru atunci când a apărut la emisiunea culinară, Masterchef, de la Pro TV. Se întâmpla în perioada 2014-2017. Cine este, de fapt, Chef Foa? Ce studii, ce venituri are?

Chef Foa este jurat al emisiunii Masterchef, alături de Joseph Hadad și de Radu Dumitrescu. Dincolo de activitatea în televiziune, vcare-i aduce celebritatea, Florin Scripcă a dezvoltat o mega-afacere, evident, în domeniul pe care-l stăpânește perfect.

Chef Foa, ucenicie la Londra, într-un restaurant italian

Florin Scripcă este pasionat de bucătărie de când era doar un copil. Iar familia l-a încurajat să meargă în această direcție. Astfel, Chef Foa avea să se angajeze chiar la compania de catering a celebrului bucătar Jamie Oliver. A mai lucrat și într-un pub cu o stea Michelin și apare în cartea de prezentare a RHUBAR &BLISTERING &BAR &CATERING.

A studiat în Anglia, Franța și Italia, după care a revenit în România, unde avea să-și deschidă afacerea, restaurantele lui. „Am spălat oale, tigăi, frigidere, iar după o vreme am trecut la curățat legume. Evoluasem deja! A urmat asezonarea salatelor, apoi am trecut la mâncare caldă și tot așa, până când am ajuns acolo unde visam când eram în bucătărie cu mama – să fac eu mâncarea și cineva să se bucure de ea. A fost o experiență foarte utilă și un traseu pe care orice junior care ajunge într-o bucătărie ar trebui să îl parcurgă”, mărturisea Florin Scripcă.

Chef Foa, alături de ceilalți jurați de la Masterchef, Radu Dumitrescu și Joseph Hadad

Date biografice Chef Foa: înălțime, greutate

Nume real: Florin Scripcă
Data naşterii: 22 august 1982
Locul nașterii: București
Vârsta: 39 de ani
Soție: Ioana Aian Balu
Înălţime: 1,72 m
Greutate: 65 de kg

Chef Foa: afacere, restaurante, venituri

Flavours este afacerea pe care și-a deschis-o Florin Zscripcă, alături de frații lui, și are mai multe servicii. Chiar el avea să dezvolte, într-un interviu. ”Flavours este această afacere și se ocupă de restaurante-concept, de catering, de Street Food-uri, de Tailor-made Events, servicii pe diferite niveluri, de la catering de corporate – unde se trimit câteva produse la prânz pentru coffee break – până la high-end, unde clientul dorește “o nebunie” și e dispus să plătească și noi oferim tot ce e mai bun în materie de gust, ambianță, muzică, servire.

În afară de asta, gătim și în 3 școli private, unde hrănim peste 3.000 de copii zilnic. Avem și locații deschise zilnic, în clădiri de birouri unde servim în jur de 600 de oameni într-un interval de două ore, de la ora 12 la ora 14. În afară de asta, am numeroase colaborări. Între timp, am publicat prima mea carte de bucate, “Chef Foa – Streed Food: Asia”. Vor urma și altele.

Am dezvoltat și o soluție pentru masa de prânz: se numește 7 minutes by Chef Foa. Un ajutor pentru oamenii ocupați sau care nu vor sau nu știu să gătească, dar care doresc să mănânce sănătos. Este un proiect dezvoltat în colaborare cu nutriționistul Cristi Mărgărit. Toate astea sunt doar “o mică parte” din ceea ce fac.

Cu riscuri și sacrificii. Timpul alături de familie e cel mai mare sacrificiu. Dar m-am obișnuit cu ritmul ăsta de la 17 ani. Scopul nu a fost să fac bani, să devin bucătar ca să mă îmbogățesc. Mi-am dorit să mă fac bucătar ca să fiu bucătar”, a povestit Chef Foa.

Lesne de înțeles că veniturile sale sunt de câteva zeci de mii de euro lunar.

Chef Foa: soție, familie

Viața sentimentală a lui Florin Scripcă e trasă, parcă, la indigou cu cea profesională! Adică îi merge perfect! Celebrul jurat de la Masterchef trăiește o poveste de iubire alături de Ioana Aian Balu. Mai mult, cei doi i au împreună un băiețel de patru anișori.