Gabriela Dinu Știri 22.01.2022 16:54

Joseph Hadad: CV, vârstă, avere, ocupație, familie, venituri, rețete proprii

Joseph Hadad: CV, vârstă, avere, ocupație, familie, venituri, rețete proprii

Joseph Hadad este un bucătar celebru de la noi din ţară. S-a născut pe 7 decembrie 1959, în Ierusalim, într-o familie de tradiţie, pasionată de gastronomie.

Mama sa era de origine marocană, iar tatăl tunisian, bucătar pe un vas de croazieră. Acesta din urmă a văzut că Joseph îi moşteneşte talentul, aşa că l-a trimis la Şcoala de Bucătari din Haifa, unde a învăţat timp de trei ani.

Tot ce nu ştiai despre Joseph Hadad

Aveam doar 19 ani atunci când termina şcoala şi era luat în armată. După 3 ani de stagiu militar, Joseph Hadad se angaja ca ajutor de bucătar la Dan Carmel Hotel. Trei ani mai târziu, ajungea Chef Garde Manger la Jordan River Hotel din Tiberias iar în 1989 îşi atingea ţelul, acela de a deveni Executive Chef la hotelul King David din Ierusalim.

Toată viaţa şi-a dedicat-o gătitului, de aceea a cutreierat lumea şi a lucrat în cele mai apreciate restaurante din lume, precum Kempinski Hotel în Germania, Ritz-Carlton Hotel în Boston, Savoy Hotel în Londra şi Restaurantele Michelin în Paris.

Despre el se ştie că ar deţine secretul a peste 2000 de reţete sofisticate din întreaga lume, cu influenţe orientale datorate originii sale. A gătit în cariera sa îndelungată pentru Bill Clinton, Francois Mitterrand sau Margaret Thatcher, pentru Regele Hussein al Iordaniei, Regele Juan Carlos al Spaniei și Prințul de Lichtenstein, Robert de Niro, Madonna, Frank Sinatra, Michael Jackson.

Date Biografice Joseph Hadad: înălțime, greutate

Nume complet: Joseph Hadad
Data naşterii: 7 decembrie 1959
Locul naşterii: Ierusalim, Israel
Parteneră: văduv
Copii: 3
Greutate: 80
Înălţime: 1,75 m

În România ajunge abia în 1997, după ce se angajează ca Executive-Chef la Restaurantul Casa Vernescu din București. Timp de 14 ani a lucrat acolo şi în 2012 intra şi în televiziune, ca jurat în emisiunea Top Chef de la Antena 1. Din 2013 îşi deschide propriul restaurant la noi în Capitală, iar un an mai târziu îşi lansa un program intens de gătit, denumit Cooking with Joesph.

După ani de muncă intensă în cele mai apreciate bucătării ale lumii, Joseph Hadad îşi vedea visul cu ochii, fiind premiat cu Gold Quality Award, în cadrul celebrei convenţii mondiale World Quality Convention.

Joseph Hadad a fost căsătorit cu femeia care i-a dăruit trei copii. Din păcate, însă, femeia l-a lăsat văduv pe când urmaşii lor erau încă mici.

Citește și alte CV-uri ale personalităților din Showbiz: