Gabriela Dinu Retete 14.01.2023 13:06

Cheesecake reţeta simplă. Cum o prepari rapid şi uşor

Cheesecake reţeta simplă. Cum o prepari rapid şi uşor

Cheesecake-ul este un desert uşor de realizat la tine acasă, ce nu are nevoie de coacere. Doar de câteva ingrediente, puţină pricepe şi atenţia ta şi gata, ai obţinut o prăjitură savuroasă, pe care o poţi servi invitaţilor tău sau pe care o poţi consuma doar tu 😁

Există o mulţime de variante cu care poţi face sau decora un cheesecake. Depinde doar de tine şi de gusturile tale. Se poate face această prăjitură delicioasă cu brânză şi din fructe de pădure, căpşuni, lămâie, caramel şi orice vă trece prin minte, la capitolul deserturi.

Cum se face reţeta de cheesecake

Desigur, trebuie să urmaţi câţiva paşi clari, însă nu este deloc greu. Haideţi să descoperim ce trebuie să faceţi din rândurile următoare. Un desert special, fără coacere, este cheesecake-ul cu caramel sărat. Se face rapid, apoi se ţine la frigider şi se scoate cu doar 10 minute înainte de a-l servi.

Pentru această reţetă veţi avea nevoie de 300 gr fursecuri cu unt, 50 gr de unt, 40 ml de smântână grasă, de peste 30%, 400 gr de brânză Philadelphia sau înlocuitor, 3 foi de gelatină, o păstaie sau o esenţă de vanilie, 4 linguri de zahăr pudră, 160 gr de zahăr tos, 20 cl de smântână lichidă, 60 gr unt uşor sărat, o jumătate de linguriţă de flori de sare şi câteva bucăţele de ciocolată, pe care le veţi putea folosi pentru decor.

Cheesecake: ingrediente şi mod de preparare

Acum, trebuie să încălziţi zahărul tos până când acesta se va carameliza şi nu arde, căci aşa îi veţi strica nu doar gustul, ci şi textura. În paralel, într-o altă cratiţă, se vor încălzi şi cei 20 cl de smântână lichidă, iar când caramelul a ajuns la consistenţa dorită, îl puteţi turna peste smântâna fierbinte, continuând să amestecaţi. Se pune untul, se ţine la foc pic şi se amestecă bine. Se pune sarea, apoi se lasă la răcit.

Într-un alt recipient va trebui să amestecaţi fursecurile şi untul care a fost în prealabil topit şi răcit, pentru a se forma blatul de cheesecake. Îl puneţi într-o tavă rotundă, apoi din amestecul cu smântână luaţi cinci linguri şi puneţi într-un vas, la încălzit. Se adaugă gelatina, pe care aţi înmuiat-o şi stors-o bine înainte, apoi amestecaţi energic până când se omogenizează bine totul.

Când se serveşte, de fapt, cheesecake-ul pentru a fi perfect la gust

Restul de smântână va trebui să-l bateţi cu zahărul tos şi vanilia, iar după două minute poţi adăuga şi amestecul din smântână şi gelatină. Încorporaţi uşor şi brânza Philadelphia, caramelul şi câteva bucăţele de ciocolată, tăiate în bucăţi. Se toarnă această cremă peste blatul de biscuţi, apoi ţineţi la frigider timp de cel puţin patru ore, înainte de servire. Puteţi decora cheesecake-ul folosind bucăţi de ciocolată sau caramel topit.

Câteva mici secrete pentru un cheesecake delicios:

  • forma perfectă a unui cheesecake este dată de baza lui crocantă, biscuiţii cu unt. Nu folosiţi altfel de biscuiţi sau fursecuri;
  • cu cât este mai înalt, cu atât este şi mai frumos un cheesecake. Deci ţine minte asta atunci când alegi tava în care vei monta prăjitura;
  • hârtia de copt e secretul pentru a face un cheesecake fără coacere, asta pentru că previne lipirea cremei sau a blatului de margini, ceea ce-l poate face să arate inestetic, atunci când îl serveşti;
  • blatul mai gros este şi mai delicios, poţi creşte cantitatea de biscuiţi şi unt topit.