>
Unele rețete de plăcinte sunt vechi de sute de ani. Este un preparat de patiserie făcut din foi de aluat, între care se pune o umplutură de brânză. Însă, plăcinta se prepare în mai multe feluri. Puteți folosi ca umplutură cartofi, spanac, varză, dovleac sau fructe. Plăcintele sunt foarte des întâlnite atât în România, Republica Moldova, cât și în sudul Ucrainei. Dacă sunteți în pană de idei, vă prezentăm 3 tipuri cele mai populare plăcinte cu brânză.
Pentru aluat:
Pentru umplutura:
Pentru tava:
Mod de preparare:
Aluatul se face simplu și rapid. Amestecați făina cu zahărul, smântâna și untul. Frământați un aluat de dimensiune potrivită și obțineți astfel două foi de plăcintă. O foaie se așază în tava unsă cu unt și tapetată cu faină.
Amestecați gălbenușurile cu brânza, smântâna, zaharul vanilinat și coaja de citrice, după gust. Separat, bateți și albușurile până se obține o spumă, iar apoi se adaugă și ele împreună cu stafidele în compoziția cu gălbenușuri și brânză. Turnați compoziția de plăcintă obținută, peste foaia din tava. Apoi se acopera cu cea de-a doua foaie. După ce ungeți cu smântână, băgați tava la cuptor pentru 30 de minute.
Ingrediente
Coca:
Pentru umplutură de branză:
Mod de preparare:
După ce faceți maiaua din drojdie, zahăr, lapte cald și făină, o lăsați la dospit. Amestecați apoi făina cu sarea și frământați coca cu 200 ml lapte călduț.
La sfârșit, puneți trei linguri de ulei, pe rând, câte una, și se frământă bine. După ce coca a crescut până ce s-a dublat în volum, se ia cu o lingură din aluat și se modelează câte o coca mică, cam de mărimea unui măr mic, ce se lasă pe blat să mai crească.
Pentru umplutură:
Pentru un gust desăvârșit, preparați brânza de oaie în casă. Se face din caș, ras pe răzătoare și frământat bine cu sare, apoi o băgați la congelator. Amestecați brânza de burduf cu brânză de oaie și cu cele 2 ouă bătute că la omletă, apoi se adaugă sare după gust.
Se întinde o foaie de plăcintă cât de mare se poate (cam de 25 cm in diametru), foarte subțire, și se pune umplutură de brânză in mijloc. Adăugați mărar, sau ceapă verde. Se împachetează plăcintă, și apoi se întinde cu sucitorul, potrivit Gustos.ro.
Ingrediente
Pentru aluat:
Pentru umplutură:
Mod de preparare:
Aluatul:
Aluatul este foarte simplu de obținut. Astfel, într-un castron, amestecați făina, zahărul oul, praful de copt stins cu oțet, zahărul vanilat și se încorporează laptele și uleiul amestecând ușor cu un tel. Se obține un aluat de consistentă unei smântâni mai groase. Într-o tavă mai înalta, unsă și tapetata cu făină, se toarnă jumătate din această compoziție.
Umplutura:
Amestecați brânza de vaci cu stafidele, zahărul, ouăle și coaja de la o lămâie. Se pune umplutura peste aluatul turnat în tavă. Tăiați bananele și o parte din căpșuni felii și adăugați deasupra, un strat de banane și unul de căpșuni.
Turnați uniform restul de aluat. Băgați preparatul în cuptorul cald, la foc mediu, aproximativ 30-40 minute. Se scoate din cuptor, se lasă la răcit, apoi se pudrează cu zahăr, iar apoi puneți căpșunile pe preparat, în forma dorită de dumneavoastră.