Ionuț Nițulescu Filme & Seriale 23.12.2022 08:58

Cele mai superbe seriale SF din toate timpurile

Cele mai superbe seriale SF din toate timpurile

Spațiul și tehnologia au stârnit interesul oamenilor dintotdeauna, ceea ce a dus la o creștere în popularitate a filmelor și serialelor SF. Dacă și tu ești un fan al filmelor science fiction și fantasy, ți-am pregătit un top cinci al serialelor pe care ar trebui să le vezi.

Revista americană Rolling Stone a întocmit un top 50 al celor mai bune seriale SF din toate timpurile, iar noi ți le prezentăm pe primele cinci, pe care nu doar fanii genului ar trebui să le urmărească, ci toți cei care iubesc serialele TV.

Citește și: Top 3 cele mai bune filme SF din toate timpurile

1.Star Trek


Cel mai bun serial SF din istorie este Star Trek. Prima serie a fost difuzată între 1966 și 1969, doborând recordurile vremii, cu peste 2.5 miliarde de telespectatori.

Toate cele șase serii totalizează 726 de episoade de-a lungul a 22 de sezoane de televiziune și se situează pe locul 2 ca și cea mai prolifică franciză Science-fiction din istorie, după Doctor Who.

2. The Twilight Zone


Pe locul 2 in clasamentul realizat de Rolling Stone se găsește seria The Twilight Zone (Zona Crepusculară), din 1959. Dacă v-a plăcut, trebuie să știți că pe baza acestui serial au fost făcute și alte filme SF, precum Black Mirror, X-Files sau Stranger Things.

Serialul a fost un pionier al geniului, devenind cunoscut și pentru coloana sonoră, creată de franco-românul Marius Constant.

3. Battlestar Galactica


Battlestar Galactica, lansat în 2004, completează topul 3 al celor mai bune seriale TV din toate timpurile.

Galactica a început ca un serial de doar 17 de episoade produs în 1978 și spune povestea poporului de pe planeta Caprica. Lumea lor a fost distrusă de roboții Cyloni, motiv pentru care au plecat în căutarea Pământului.

4. Doctor Who


Clasat pe locul 4 de către revista americană, serialul „Doctor Who” a fost lansat în 1963 și a devenit în scurt timp un fenomen. Serialul spune aventurile doctorului care exploreaza universul la bordul navetei sale spațiale.

Doctor Who este cel mai longeviv serial TV, cu peste 800 de episoade.

5. The Mandalorian


The Mandalorian, lansat in luna noiembrie a anului 2019, a devenit cel mai solicitat serial din lume, la doar 3 luni de la premiera. Cererea pentru episoade ar fi depasit depășit ”Stranger Things”, ”The Crown”, ”The Flash” sau ”Game of Thrones”

Acțiunea se petrece în Univsersul Star Wars și evenimentele prezentate au loc la cinci ani după povestea din ”Return of the Jedi”. Copilul este unul dintre personajele cele mai îndrăgite din serial, fiind descris de către fani drept ”Copilul Yoda” din Star Wars.