Gabriela Dinu Știri 28.09.2022 19:20

Cele mai cunoscute 5 clădiri istorice din lume. FOTO

Creativitatea oamenilor a născut întotdeauna uimire, atunci când a venit vorba despre clădiri şi construcţii care au intrat în istorie. Pentru mai multe imagini, accesaţi galeria foto ataşată cestui articol.

Vorbim despre mărime, semnificaţie, aspect şi multe altele. În continuare vă vom prezenta cinci clădiri din întreaga lume care au intrat în istorie prin prezenţa lor impunătoare, dar şi prin însemnătatea lor.

Cele 5 clădiri istorice care au schimbat lumea

Monumente istorice şi obiective turistice, clădirile următoare au în spate o istorie impresionantă şi sunt emblematice pentru oraşele în care sunt amplasate.

Statuia Libertăţii din New York

Este o construcţie interesantă, care a fost considerată ca fiind primul simbol al independenţei. A fost construită în 1886 cu rolul de a saluta străinii care păşeau pe pământ american. Statuia Libertăţii este, de fapt, un dar către Statele Unite ale Americii de la francezi.

Statuia Libertăţii din New York. Sursa foto. Pexels.com
Statuia Libertăţii din New York. Sursa foto. Pexels.com

Această construcţie impunătoare este simbolul Americii şi chiar unul dintre cele mai cunoscute momenumente din lume, care simbolizează democraţia.

Turnul Eiffel din Paris, Franţa

În mod total surprinzător, francezii considerau că acest turn este total inestetic, însă cu timpul au început să prindă drag de el. Şi nu doar ei, căci are o medie de peste 5 milioane de vizitatori pe an, din toate colţurile lumii, care vin la Paris special pentru asta. Are 300 m înălţime, a fost construit în 1887 şi este vopsit o dată la şapte ani, când se folosesc peste 50 de tone de vopsea maro.

Catedrala Sagrada Familia din Spania

A fost creată a arhitectul Gaudi, care a făcut majoritatea monumentelor istorice din Barcelona, Spania. Şi-a dedicat toată viaţa construcţiei ei, însă aceasta nu este gata nici acum. Specialiştii anticipează însă că ar fi gata în 2026.

Taj Mahal, India

A fost construit în 1630 şi face parte din cele şapte minuni ale lumii moderne. Este chiar cel mai bine păstrat monument de tip mormânt din întreaga lume. A fost construită de către Shan Jahan, în memoria lui Mumtaz Mahal, soţia sa, alături de care a făcut 14 copii, ca simbol al dragostei pe care i-a purtat-o.

Burk Khalifa, din Dubai

Iniţial, s-a numit Burj Dubai, însă numele i-a fost schimbat. Nu este o clădire istorică, adică nu are o vechime considerabilă, din contră, a fost construită în 2010. Dar este o clădire care a intrat în istorie, fiind cea mai înaltă construcţie care a fost ridicată vreodată. Are o înălţime de 828 de metri şi a fost finalizată în doar cinci ani.

Burj Khalifa, Dubai. Sursa foto. Pexels.com
Burj Khalifa, Dubai. Sursa foto. Pexels.com

Pe lângă recordul anterior amintit, aceasta mai deţine alte cinci, precum construcţia cu cele mai multe etaje, având 160, lifturile cu cea mai mare viteză din lume, de 64 km pe oră şi altele.