Gabriela Dinu Știri 15.01.2023 18:15

Cele mai bune jocuri gratis pentru Adroid şi iOS

Cele mai bune jocuri gratis pentru Adroid şi iOS

Iubitorii de jocuri pe telefon au la dispoziţie o mulţime de posibilităţi de a-şi petrece timpul liber. Din rândurile următoare veţi afla care sunt cele mai interesante jocuri la ora actuală, pe care le puteţi descărca pe telefoanele voastre, fie că sunt cu sistem de operare Android, fie că au iOs.

Tendinţa jocurilor pe telefon a crescut rapid în ultimii ani. La fel cum s-a întâmplat şi în cazul celor pe calculator, dar din comoditate, unii oameni preferă să se joace pe telefon. O pot face din pat, în metrou sau STB, atunci când merg la muncă sau la şcoală.

Jocuri gratis pentru Android sau iOs

În continuare, vă prezentăm care sunt cele mai interesante aplicaţii de jocuri, care pot fi descărcate atât pe Android, cât şi de către cei care au telefoane de la iPhone.

Real Carrom este o aplicaţie de jocuri de bord, care se pretează în special pentru cele de tip multiplayer, care au fost dezvoltate de către Nextwave Multimedia, având şi opţiunea de 3D. Se poate juca atât online, cât şi offline şi se poate juca în două moduri: freestyle negru şi negru sau alb, existând totodată patru moduri de joc, cel rapid, împuşcat truc, blitzkrieg sau turneu.

Joc de dame sau Checkers este o aplicaţie de jocuri care a fost dezvoltată de către cei de la OutOhTheBit pentru Android şi iOs. Este recunoscută ca fiind una dintre cele mai bune platforme pentru jocuri de strategie, la care poţi juca inclusiv cu prietenii. Se poate descărca gratuit din Magazin Play sau AppStore.

Mancala este aplicaţia de jocuri de masă care a fost realizată de către AppOn şi o poţi folosi pentru a te juca alături de prietenii tăi din întreaga lume. Are şi opţiunea de multiplayer şi regula este cât se poate de simplă, trebuie să colectezi fasole maximă în Mancala, mai multă decât adversarul tău, pentru a te putea impune în faţa adversarului. Desigur, nu este atât de uşor pe cât pare, deoarece are nivele de dificultate diferite, pentru fiecare tip de experienţă în parte.

Armello este o platformă de jocuri de masă, ce a fost dezvoltată de către cei de la liga geeks, fiind disponibil atât gratuit, cât şi cu bani, pentru funcţii diverse, mult mai dezvoltate. Este un joc ritmatic, conţine tactici şi decizii importante de luat şi are o politică destul de complexă. Despre această aplicaţie se ştie că are 150 de cărţi animate de către artişti faimoşi în lume. Are şi opţiune de divertisment şi poate fi descărcată atât pe Android, cât şi pe iOs.

4 într-un rând este aplicaţia complet gratuită pe care o descarcă toţi iubitorii de jocuri de bord. După cum îi spune şi numele, în cadrul acestui joc va trebui să potriviţi patru cipuri colorate în acelaşi rând, coloană sau diagonală, iar cel care va reuşi să conecteze toate cele 4 jetoane la rând va fi desenat câştigătorul. Dispune de patru tee diferite sub care vă puteţi juca, lemn clasic, modern, lemn sau fructe, iar toate au regulile diferite. Se poate juca, desigur, în variantă de multiplayer şi poate fi descărcată atât din App Store, cât şi din Magazin Play.

Rento
Rento

Rento este acel joc de zaruri, atât de apreciat de cei care adoră să se joace pe telefon. A fost dezvoltat de către cei de la LAN, special pentru utilizatorii de Android sau iOs. Aici, prin intermediul acestui joc, veţi învăţa să cumpăraţi terenuri, să faceţi comerţ sau să construiţi case. Aplicaţia este de tip multiplayer, deci o puteţi folosi pentru a vă juca alături de prietenii voştri, indiferent unde s-ar afla în lume. Poate fi jucat în mai multe variante, funcţionează foarte bine în limba română, engleză, italiană, indoneziană, bulgară, germană, rusă, spaniolă, franceză, dar şi în alte limbi.

Parcheesi este jocul ideal de comunitate, îl puteţi utiliza alături de familie şi prieteni şi vă puteţi actualiza jetoanele prin emoticoane sau emoji, puteţi inclusiv să conversaţi prin opţiunea de chat atât cu adversarii, cât şi cu coechipierii.

Şaisprezece soldaţi este o aplicaţie de jocuri pe care le puteţi juca doar în doi. A fost creată în Sri Lanka, dar a devenit rapid populară în lumea întreagă. Seamănă, cumva, cu jocul Alquerque, iar ideea jocului este ca jucătorii să treacă peste piesele celorlalţi pentru a le cuceri. Fiecare are rândul său şi se poate muta o singură dată. Aplicaţia de tip joc poate fi folosită atât online, cât şi offline, deci nu aveţi nevoie să fiţi conectaţi tot timpul la internet pe telefonul vostru, fie că e Android sau iPhone.