Gabriela Dinu Filme & Seriale 08.02.2022 16:04

Cele mai bune 5 filme istorice pe care să le vezi pe Netflix

Cele mai bune 5 filme istorice pe care să le vezi pe Netflix

Netflix este de departe compania cea mai urmărită din întreaga lume. Pe această platformă sunt încărcate adesea filme şi seriale noi, din toate genurile.

Astăzi vom vorbi despre dramele istorice care pot fi văzute pe Netflix la doar un click distanţă. Pasionaţii de istorie chiar au ce să vadă pe platformă, căci au de unde alege din multitudinea de filme şi seriale preexistente pe Netflix.

Top 5 filme istorice pe care să le vezi oricând pe Netflix

Majoritatea filmelor de acest gen sunt chiar bazate pe fapte reale, ceea ce le face cu atât mai mult mai atractive pentru publicul pasionat.

În continuare, vom face o incursiune în filmele şi serialele istorice care merită văzute pe Netflix şi pe care le veţi urmări cu sufletul la gură.

Poldark
Serialul este realizat ca o adaptare după creaţia lui Winston Graham şi îl are ca personaj principal pe Poldark, un militar revenit din Războiul de Independenţă. Acesta îşi găseşte viaţa dată peste cap, după ce tatăl îi moare, iubita se logodeşte cu vărul său şi afacerea sa dă faliment.

Mindhunter
Se bazează şi el o carte, mai exact pe Mind Hunter: Inside The FBI’s Elite Serial Crime Unit”, fiind totodată inspirat din realitate. Acţiunea are loc la finalul anilor ’79, când agenţii FBI îşi schimbă abordarea psihologică din timpul investigării crimelor.

The People v OJ Simpson: American Crime Story
Spune povestea lui OJ Simpson, un sportiv care este acuzat că şi-ar fi ucis soţia, dar pe pe prietenul său Ron Goldman. Are 10 părţi, este câştigătoarea a premiului Emy şi în rolul principal este distribuit John Travolta.

Peaky Blinders
Este un serial istoric extrem de apreciat şi este foarte posibil să-l fi şi văzut deja până acum. Spune povestea unei bande criminale, formată din tineri, care şi-a făcut veacul la final de secol XIX.

The Vietnam War
Este un serial de tip documentar, realizat în colaborare cu Lynn Novick. Are 10 părţi şi spune povestea prin care SUA s-a implicat în Războiul din Vietnam. Este o poveste demnă de urmărit, care nu se pierde în detalii, mai ales pentru cei care vor să afle ce s-a întâmplat, de fapt, în timpul acestui război.