Gabriela Dinu Știri 17.11.2021 08:10

Cea mai rapidă rețetă de chec de post. Pune doar ingredientele astea ca să ai succes maxim

Cea mai rapidă rețetă de chec de post. Pune doar ingredientele astea ca să ai succes maxim

În postul Crăciunului ingredientele precum ouă, lapte, unt sunt total interzise pentru cei care vor să respecte tradiţia. Chiar şi aşa, există posibilitatea să vă faceţi dulciurile preferate cu ingrediente de post şi în continuare vă vom prezenta modul extrem de simplu prin care puteţi face un chec.

Puteţi folosi dulceaţă de care vă place, de zmeură, căpşuni sau orice doriţi, dar pentru restul compoziţiei aveţi nevoie de 1 cană de zahăr, o jumătate de cană de ulei, o cană de apă, două căni de făină, o lingură de zahăr vanilat, 1 praf de copt, două linguri de cafea neagră, 2 linguri de dulceaţă de care vă doriţi, trei linguri de nucă de cocos.

Cum se face checul de post cu dulceaţă?

Modul de preparare este unul foarte simplu şi trebuie doar să puneţi într-un castron apa, cu uleiul, zahărul, praful de copt şi făina, iar toate acestea se amestecă până când se va obţine compoziţia omogenă asemănătoare unei smântâni. Dacă doriţi, puteţi folosi chiar smântănă lichidă şi dacă nu sunteţi fan ulei de floarea soarelui, atunci puteţi utiliza fără nicio problemă uleiul de cocos.

Se imparte compoziţia obţinută în două părţi, iar una se combină cu cacao, iar cealaltă cu dulceaţa. Se unge o tavă de chec, apoi se tapetează cu hârtie de cop şi se pun cele două compoziţii pe rând, alternându-le, pentru a putea crea acel efect vizual specific.

Citeşte şi:

Rețetă de chec aperitiv pentru începuturile meselor festive
Cel mai bun chec din lume este cel cu lămâie și iaurt. Iată rețeta simplă și fenomenală

Cuptorul se preîncălzeşte şi se găteşte la 180 de grade pentru aproximativ 40-50 de minute, până când checul tău va trece proba scobitorii. Se va lăsa la răcit direct în tava în care l-aţi gătit, după care se taie după cum vă place, în porţii mai subţiri sau mai groase.

Este un chec extrem de simplu de făcut, cu foarte puţine ingrediente, dar care va avea o savoare şi un gust delicios. Merită să îl încercaţi cu orice dulceaţă vă doriţi sau vă face cu ochiul.