>
În 2021, bursele elevilor, indiferent de felul în care sunt, se ridică la suma de 150 de lei. Fie că iei o bursă de merit, de studiu sau de ajutor social, suma va fi aceeaşi.
Totuşi, aceasta ar putea fi modificată la cererea autorităţilor locale, în cazul în care acestea dispun de posibilităţi financiare. Suma finală va fi stabilită tot de primării, în urma unei analize bine documentate.
Legea care reglementează bursele şcolare, nr 38 / 2019, spune că suma care se va da elevilor se stabileşte în fiecare an, după o hotărâre de Guvern.
În 2021, un elev poate obţine mai multe burse, însă niciodată cuantumul acestora nu va putea depăşi suma de 150 de lei. Desigur, după cum am mai menţionat anterior, doar dacă autorităţile locale, mai exact primăriile, vor decide asta.
Pe lângă bursă, se mai pregăteşte un proiect care va veni în sprijinul elevilor şi studenţilor. Ministerul Educaţiei şi Cercetării vrea să le ofere elevilor şi studenţilor posibilitatea de a-şi cumpăra calculatoare şi le va da în acest sens nişte vouchere.
Toţi tinerii din România, cu vârsta de până la 26 de ani, indiferent că sunt elevi sau studenţi şi indiferent că se şcolarizează la o instituţie de stat sau privată pot beneficia de programul „Euro 200” prin care vor primi bani pentru a-şi achiziţiona un calculator care să îi ajute pe perioada studiilor.
Chiar dacă suma este una relativ mică, nu e deloc de neglijat. Mai ales pentru elevii sau studenţii care provin din medii defavorizate. Cu 150 de lei, un elev îşi poate asigura hrana măcar pe două săptămâni, sau poate că îşi pot lua din ei lunar materialele necesare studiului.
Cu siguranţă să fii elev sau student în România îi solicită financiar mult mai mult pe elevi sau părinţi. Însă orice ajutor este întotdeauna binevenit, mai ales atunci când vine vorba despre studii.