Gabriela Dinu Știri 27.05.2022 13:36

Ce se pune în salata orientală. Idei clasice + idei noi

Ce se pune în salata orientală. Idei clasice + idei noi

Salata orientală este la bază o salată din cartof fiert, care se serveşte foarte bine şi ca garnitură, dar şi ca fel principal de mâncare. O puteţi găti în diverse moduri, în funcţie de dorinţele voastre, şi în rândurile care urmează veţi găsi câteva reţete despre cum să combinaţi cartoful şi ouăle cu alte ingrediente cel puţin la fel de interesante.

Salata orientală conţine la bază cartof fiert, ouă, ceapă şi oţet. Acestea sunt cele patru ingrediente de bază, de la care trebuie să porniţi această reţetă. Cantităţile sunt următoarele: 1 kilogram de cartof, care se fierbe în coaja proprie, 3-4 cepe roşii, 4 ouă fierte, sare, câteva măsline pentru gust.

Cum se face salata orientală de cartofi?

Pentru dressing veţi avea nevoie de 200 ml de apă, o linguriţă rasă de sare, 2 linguri de oţet de masă şi 3 linguri de ulei de floarea soarelui.

Există şi o idee nouă în privinţa dressingului pentru această salată, în cazul în care nu vreţi să mergeţi pe ideea clasică. În acest caz puteţi schimba dressingul anterior pe unul cremos, cu muştar, care îi va da savoare absolută salatei tale de cartofi. Aveţi nevoie de zeama de la o jumătate de lămâie, iar dacă nu aveţi prin casă atunci o puteţi înlocui cu 30 ml de oţet simplu.

Idei noi pentru dressingul salatei orientale

Vă mai trebuie câteva firicele de coajă rasă de lămâie, 100 ml ulei de măsline, 50 ml apă rece, sare, piper, o jumătate de linguriţă de miere sau zahăr brun şi 2 linguriţe de muştar.

Reţeta e cât se poate de simplă, se fierb cartofii şi ouăle, se curăţă şi se taie în cuburi, apoi se adaugă şi restul ingredientelor tăiate, apoi condimentele, uleiul şi oţetul ori zeama de lămâie şi, la final, dressingul.

Puteţi adăuga şi castraveţi, roşii, unele persoane pun chiar şi carne. Este deja clar că puteţi pune tot ce vă trece prin cap în această salată şi tot va fi delicioasă.