Gabriela Dinu Știri 16.09.2022 19:06

Ce salariu lunar are pastorul unei Biserici Adventiste din România

Ce salariu lunar are pastorul unei Biserici Adventiste din România

Biserica Adventistă este o formaţiune creştină care se distinge de restul în principal prin păstrarea sâmbetelor ca a şaptea zi creştină ca fiind Sabatul. În continuare vom afla mai multe despre aceasta, precum şi despre salariile pe care le au pastorii din Romania.

Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea a fost fondată de mai mulţi membri in Statele Unite, printre care şi Ellen White, în 1863. Aceasta miscare a ajuns si in Romania, iar la inceputul anului 1895 a ajuns si Romania, prin diferiti emisari sositi de peste Atlantic.

Câţi bani câştigă lunar pastorii din Biserica Adventistă Romana

Legea lor supremă este dată de biblie, intitulată şi Sola Scriptura, care are o mulţime de învăţături evanghelice, precum sunt Trinitatea sau infailibilitatea Scripturii.

Membrii acestei biserici pun mare accent pe stilul de viaţă sănătos, diete etc, iar oamenii care fac parte din Biserica Evanghelică promovează libertatea religioasă prin principiile de viaţă sănătoase şi un stil conservator.

La ultimele statistici care au avut loc în 2017, 20 de milioane de membri făceau parte din Biserica Evanghelistă, care are 7800 de şcoli în subordine, unde sunt înscrise peste 1,5 milioane de persoane. Totodată, există 700 de spitale şi clinici medicale în toată lumea, edituri de carte şi Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor.

Sponsorizată în principal din donaţii, Biserica Adventistă din Romania îşi permite să ofere salarii decente pastorilor săi. Pastorul unei biserici de la noi incaseaza echivalentul unui salariu mediu, aproximativ 4.000 – 4.500 de lei.

Citeşte şi:

Câți bani se dau la biserică pentru o cununie religioasă sau pentru un botez
Cine este Parintele Calistrat, unul dintre cei mai cunoscuti preoti din Romania

Pentru cine nu ştia deja, Biserica Adventistă a promovat încă de la înfiinţare trei principii reforma sanitară, obiecția de conștiință și educația. Aceştia au propus întotdeauna abstinenţa totală atunci când vine vorba despre consumul de tutun sau alcool. Măsurile lor igienice luate încă din secolul al XIX-lea, au fost acceptate şi propovăduite în întreaga lume.

Disclaimer: articolul a fost updatat in ziua de 23.10.2022 si prezentam dreptul la replica postat de Biserica Adventista de Ziua a Saptea. Totodata a fost actualizata si informatia despre salariile pastorilor.