Gabriela Dinu Știri 09.05.2023 13:08

Ce salariu au reporterii și cameramanii de la Digi 24

Ce salariu au reporterii și cameramanii de la Digi 24

Digi 24 este un post de televiziune de ştiri, ce aparţine de grupul RCS&RDS, care a fost înfiinţat în primăvara anului 2012. Este unul dintre cele mai apreciate posturi TV de la noi, cu jurnale de ştiri din oră în oră şi emisiuni din domeniul social.

Grupul RCS&RDS deţine pe lângă Digi 24 şi posturile de sport Digi Sport 1, Digi Sport 2 şi Digi Sport 3. Un astfel de trust are nevoie de o echipă numeroasă, cu angajaţi profesionişti în toate domeniile, cu experienţă şi nu numai.

Ce salariu au reporterii şi cameramanii de la Digi 24

Un operator de imagine de la Digi 24 ajunge să fie plătit cu un salariu lunar de 4.000 de lei, dacă are o experienţă în spate. În cazul în care cameramanul este unul debutant, atunci şi remuneraţia scade şi este de 3.000 de lei.

Reporterii sunt ceva mai bine plătiţi şi în funcţie de experienţă aceştia au salarii cuprinse între 4.000 şi 5.000 de lei. Editorii de imagine în general nu excelează la capitolul salarii, pot primi în schimb unele bonusuri, dacă devin Producător Package şi le cresc responsabilităţile. Mai exact, vor corecta şi îşi vor asuma responsabilitatea pentru ce intră pe post.

Sunt cei care îşi dau ok-ul înainte de startul emisiei, care montează imaginile şi reprezintă practic liantul dintre reporter şi cameraman. Sunt cei care aduc plus valoare unui reportaj şi reprezintă unul dintre posturile cheie în bunul mers al unei redacţii de ştiri. De aceea şi plata este pe măsură şi se ridică la aproximativ 4.000 de lei la Digi 24.

Scandalul de mărţişor de la Digi 24 şi cameramanul dat afară

În 2013, Digi 24 difuza un reportaj de primăvară, aranjat de unul dintre cameramani, Marius Panţu. Acesta discutase cu unul dintre patronii unui târg şi au pus la cale un material regizat. După aflarea veştii, şefii de la Digi l-au dat afară, însă el a acţionat firma în instanţa şi a avut câştig de cauză, RCS&RDS fiind obligată să îi achite acestuia salariile pe doi ani.